Tarım Kredi sigortacılık faaliyetleri değerlendirme ve istişare toplantısı, Bölge Birlikleri sigorta servislerinde görev yapan personelin katılımıyla, TMO Genel Müdürlüğü Tesislerinde düzenlendi. 2017 yılı ilk 4 aylık sigorta üretimlerinin değerlendirildiği toplantıda, yılın geri kalanı için sigorta stratejileri ve yeni yürürlüğe giren trafik sigortası düzenlemeleri ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Sigorta ve Risk Yönetimi Müdürü Seyfettin Tosun; “Tarım sigortalarının son beş yıllık seyri incelendiğinde; 2017 yılı Nisan sonu itibariyle tarım sigortası üretimlerimiz 3 kat artarak 336 milyon TL tutarında, poliçe üretimimiz ise 643 bin 700 adet olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlarla 2017 yılsonu hedefimizin %97'sini yakalamış bulunmaktayız.

Sektör incelemesi yapıldığında; tarım sigortası poliçe üretiminde sektörde %51'lik,prim üretiminde ise %29'luk bir paya sahibiz. Bu başarının yılın geriye kalan bölümünde de aynı azim ve gayretle artarak devam edeceği temennisindeyim.

Trafik sigortası üretimlerinde de Türkiye genelinde poliçe üretiminde %70'lik bir artış, prim üretiminde ise %58'lik bir artış söz konusudur. Hazine Müsteşarlığınca 12 Nisan itibariyle başlatılmış olan zorunlu tavan fiyat uygulaması ile trafik sigortası primlerinde önemli ölçüde düşüşler oldu. Bu vesileyle üretim artışının devam ettirilmesi yönünde gayret gösterilmelidir.” açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ