Buzağı ve süt desteği neden ödenmiyor? Birlik Başkanından çarpıcı değerlendirmeler... Buzağı ve süt desteği neden ödenmiyor? Birlik Başkanından çarpıcı değerlendirmeler...

Bitkisel Üretimi Destekleme Ödenmesi Yapılmasına Dair Tebliğ’de yapılan değişiklik Resmi Gazete’de bugün yayınlandı. Buna göre; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde mazot ve gübre desteği nakdi olarak yapılacak. 

ELAZIĞ UNUTULDU!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edildiğini açıklamıştı. Çelik, "10 il olarak zikrediyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir. O sebeple bundan sonrasında 11 il olarak zikredeceğiz" demişti. 

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE MAZOT GÜBRE DESTEĞİNİN NAKDİ ÖDENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde tarımsal destek ödemeleri öne çekilerek Şubat ayında çiftçiye ödeneceği açıklanırken, mazot gübre desteğinin de afet bölgesi kapsamındaki illerde ayni olarak değil nakdi olarak ödenmesine karar verilmişti.

Konuyla ilgili mazot gübre desteğinin depremden etkilenen afet bölgesi kapsamındaki illerde nakdi olarak ödenmesine yönelik kararname bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla afet bölgesi kapsamına alınan Elazığ’ın mazot gübre desteği ödemelerinde yapılan değişiklikte depremden etkilenen iller arasında yer almaması dikkat çekti.