Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, çiftçinin en önemli meslek kuruluşu olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Şemsi Bayraktar tarafından yıllardır babasının çiftliği gibi yönetilirken, Bayraktar’a yönelik tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Başakşehir Ziraat Odası Başkanı ve İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir’in Şemsi Bayraktar’ın keyfi bir kararıyla görevden alınmaya çalışılması TZOB’da yaşanan krizi hat safhaya çıkarırken, Beştepe’ye çiftçi tarafından bir çok şikâyetin gitmesi Cumhurbaşkanlığını harekete geçirdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’IN ZİYARETİ KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın önceki gün TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı ziyaret etmesi, kulisleri hareketlendirdi. 2018 yılından buyana hiçbir Tarım Bakanının ziyaret etmediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hiçbir şekilde muhatap alınmayan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ziyaret etmesi kulislerde farklı yorumları da beraberinde getirdi. Ziyaretin, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın görevden alınacağına yönelik beklentilerin hat safhaya çıktığı bir dönemde yapılması da anlamlı bulundu.

GÖREVDEN ALINACAĞI KAYGISI İLE KARDEŞİNİ BİRİNCİ YEDEKTEN SEÇTİRMİŞTİ

TZOB Başkanı Bayraktar: ''İthalat çare olsaydı bugün halen ithalatı konuşuyor olmazdık'' TZOB Başkanı Bayraktar: ''İthalat çare olsaydı bugün halen ithalatı konuşuyor olmazdık''

Şemsi Bayraktar’ın Mayıs ayında yapılan genel kurulda kardeşi Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar’ı yönetim kuruluna birinci yedekten seçtirmesi de görevden alınma kaygısının bir sonucu olduğu iddiaları gündeme gelmişti. 

TARIM BAKANLIĞI EL ALTINDA BİR ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI

Çiftçilerden gelen tepkilerin hat safhaya çıkmasından dolayı Vahit Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde Şemsi Bayraktar’a yönelik el altında bir çalışma başlatılırken, Cumhurbaşkanlığına da Şemsi Bayraktar ile ilgili çok sayıda şikâyetin taşınması, perde arkasında yaşanan krizin boyutunu gözler önüne seriyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ziyareti ile ilgili iki farklı yorum gündeme geldi. Şemsi Bayraktar’ın sallantıda olan koltuğunu korumak için AK Parti içindeki etkin siyasi çevrelerini kullanarak Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştığı kaydedilirken, bir diğer yorum da gelen şikâyetlerle ilgili olarak Şemsi Bayraktar’ın da dinlenmesiyle ilgili bu ziyaretin gerçekleşmiş olabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, 2018 yılından buyana hiçbir Tarım Bakanının ziyaret etmediği TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı ziyareti ile ilgili kulislerde konuşulanlar, devletin üst yönetiminde TZOB ile ilgili bir hareketliliğin yaşandığını gözler önüne seriyor.