Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş hayvancılıkta kapatılan canlı hayvan ihracatının yeniden açılmasına karar verdi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün küçükbaş hayvancılıkta canlı hayvan ihracatına yönelik kararı yayınlandı. Buna göre, kararda şöyle denildi: “Bakanlık Makamının 18.08.2022 tarih ve …. Sayılı oluru ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne veya bu kurumla sözleşme yapan firmalara regülasyon amaçlı 31.12.2022 tarihine kadar küçükbaş canlı hayvan (erkek toklu) ihracatı için izin verilmiştir”

CANLI HAYVAN İHRACATININ AÇILMAMASI ÜRETİCİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKİYORDU! 

Artan maliyetlerden dolayı üreticiler zarar ederken, canlı hayvan ihracatının yeniden açılması isteniyordu. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticinin bu talebine haftalardır kulak tıkıyordu. Karkas ihracatından da istenilen sonuç alınamayınca, Bakanlık geri adım atarak, küçükbaş hayvancılıkta canlı hayvan ihracatını yeniden açtı. 

TARIMDAN HABER DÜN DUYURMUŞTU! 

Tarımdan Haber, küçükbaş hayvancılıkta canlı hayvan ihracatının her an açılabileceğini dün "Tarım Bakanlığı geri adım attı! Küçükbaşta canlı hayvan ihracatı her an açılabilir!" başlıklı haber ile Bakanlık ayağında yürütülen çalışmaları kamuoyu ile paylaşmıştı.

İŞTE GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN CANLI HAYVAN İHRACATINA YÖNELİK KARARI

ihracat izni