Panelde Konya'nın tarım yapısı, tarımsal destekler, devletin çiftçilere yönelik uyguladığı hibe ve hayvancılık destekleri anlatıldı.

Panel açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, "Bugün tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında yer alan tüm hibe ve destek programlarını anlatacağız. Türkiye'nin en büyük tarım fuarında gerçekleştirilen bu panelde ülkemizde tarımla uğraşan veya uğraşmak isteyen kişilere verilen destekler buraya gelen kurumların temsilcileri tarafından anlatılacak.

Tarım sektörü tüm dünya için büyük önem taşıyan bir sektör. Ülkenin ihracaatta ilk 10 arasına girebilmesi için, hedeflerine ulaşabilmesi için tarım ve tarıma dayalı sanayi en önemli unsurdur.

Ancak bu hedeflere ulaşmak için aynı zamanda imkanları daha iyi kullanmalıyız ve üretim verimimiz ile kalitemizi artırmalıyız. Bu anlamda tarımda ekimden hasata kadar verimi ve kaliteyi artırmak adına çok önemli destekler mevcuttur.

Devletimiz kaynaklarını kullanarak çiftçimizi desteklemeye devam ediyor. Çiftçimizde bu desteklerden faydalanarak verimlerini artırmalıdırlar" dedi.

Ramazan Erkuş'un konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdullah Aslan, Konya'nın tarım yapısı ve tarımlar destekleri anlatırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Zafer Akkuş ise devletin çiftçilere yönelik uyguladığı hibelerden bilgi verdi.

Panelin son bölümünde ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Adem Dere ise hayvancılık konusunda devletin verdiği destekleri anlattı.

TARIMDANHABER