Kayseri Anadolu Haber'den Yasemin Serbez'in haberine göre, son zamanlarda birçok konuyla gündeme gelen Kayseri Şeker Fabrikası şimdi borçlarıyla gündemde. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Şeker Fabrikası eski Denetim Kurulu Başkanı Metin Demircan, Şeker Fabrikası’nın borcunun 10 kat arttığını söyledi. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Demircan Kayseri Şeker Fabrikası’nın son 6 yılda toplam borcunun 10,3 kat artış ile 7 milyar 808 milyon lira olduğunu ifade etti. Demircan açıklamalarıyla birlikte Kayseri Şeker’in yıllar itibari ile toplam borç gelişimi başlıklı raporunu da kamuoyuyla paylaştı.

Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

ŞEKERİN BORCU ARTTIKÇA ARTIYOR!

Kayseri Şeker’in 2 milyardan fazla faiz ödediğini vurgulayan Demircan, ‘Kayseri Şeker’in borcu 10 kat arttı… Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin son 6 yılda ( Nisan 2018- Ekim 2023) toplam borcu 10,3 kat artış ile 7 milyar 808 milyon lira oldu. Kayseri Şeker 2 milyardan fazla faiz ödedi.

KAYSERİ ŞEKER 6 YILDA 2 MİLYAR FAİZ ÖDEDİ!

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin son 6 yılda ( Nisan 2018- Ekim 2023) toplam ödediği FAİZ 2 milyar 92 milyon lira oldu. Siz bu kadar borcun nasıl yapılmış olduğunu sosyal medyadaki düşüncesiz paylaşımlarınızla zaten ulu orta sergiliyorsunuz.

VİTAMİN GÜBRE KAYSERİ ŞEKER YÖNETİM KURULUNU NEDEN BALKAN TURUNA GÖTÜRDÜ?

Nasıl mı?  Sevgili yönetim kurulu arkadaşlar bir düşünün, Vitamin Gübre neden sizleri ve eşlerinizi Balkan turuna götürdü? Böyle büyük bir kuruma neden sponsor oldular? Siz düşünmüyorsunuz, ya da zaten biliyorsunuz ama eşiniz çocuğunuzda mı sormuyor bunun sebebi hikmetini? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye bir atasözümüz var, pişkin pişkin bunu düşünün. Zaten görüyoruz zihniyetinizin bu olduğunu’ dedi.

KÜSPE TİCARETİ YAPILAN FİRMA İLE ÇAĞ KEBABI ZİYAFETİ!

Demircan Şeker’i toparlamanın çok zor olacağını ifade ederken şu açıklamada bulundu, ‘Henüz daha dün, küspe ticareti yaptığınız firma sosyal medyada, sizlere verdiği Cağ kebabı ziyafetini çarşaf çarşaf sergilediniz. Kimse sormuyor mu? Yıllardır neden aynı firmalar her nasılsa aynı ihaleleri alabiliyorlar?

İTHAL EDİLEN HAYVANLAR GELMEDEN İNEK BAŞI 550 EURO KOMİSYON İDDİASI

Uzaktan bakınca bile ortada bir ahbap çavuş ilişkisi olduğu aşikar. Öte yandan bakanlık müfettişinin raporunda belirttiği gibi, tonlarca şeker sattığınız tüccardan, şirketi zarara uğrattığınızı hiç umursamadan, 1-1,5 yıl içerisinde peyder pey ödeme alıyorsunuz, hayvan ithalatı yaptığınız firmaya gelmeyen inekler için bile, inek başına 550 Euro komisyon veriyorsunuz, taşıyıcılar kooperatiflerine hesabınızı doğru düzgün yapamadığınız için sehvende olsa 12 yıl boyunca fazladan para ödüyorsunuz.

Büyüklerinizin, kendilerinin, annelerinin, babalarının kullandığı klozet taşına kadar bu işletmeden değiştiriliyor… Yine üst düzey yöneticilerinizin bağ evlerine kadar tadilat masrafları bile fabrikaya ödetiliyor. Ve daha yazıp da uzatmak istemediğim birçok mevzudan dolayı bu kadar faiz ödemek zorunda kalmış olabileceğinizi hiç düşündüğünüz oluyor mu?

Cevap ortada aslında. Hayır! Zavallı çiftçiler, temlik alamama, poların düşük çıkması, kotalarının iptal edilmesi endişesiyle görmezden geliyor olabilir. Bürokratlar ve siyasiler size dokunmuyor olabilir. Bu da size dilediğinizce at koşturma imkânı sunuyor olabilir. Hatta bu yaptıklarınızdan dolayı, vicdanınızı rahatlatmanın yolunu bir şekilde bulmuş da olabilirsiniz. Fakat yazıktır, günahtır.  Yarın ve öbür gün, çok kısa bir zaman sonra burayı toparlamak gerçekten çok zor olabilir’