Çalışmayan emeklilere ikramiye ödemeleri 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapılmıştı. Çalışan emeklilere, ikramiyenin ödenmemesi tepkiye neden olmuştu. Özellikle ÇKS'ye kayıtlı olduğu için çiftçilere 5 bin lira ikramiyenin ödenmemesi büyük bir çelişki oluşturmuştu. 

Hükümet gelen tepkiler üzerine çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiyenin ödenmesine karar vermişti.

İkramiyeyi içeren Torba Yasa ile ilgili görüşmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyordu. Ancak yasa ile ilgili mesaiye, Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilmişti.

Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama! Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama!

26 ARALIK'TA TORBA YASANIN GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENİYOR

TBMM bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasıyla birlikte 5 bin lira emekli ikramiyesini de kapsayan 86 maddelik torba yasanın görüşülmesine geçilecek.

Torba Yasa Teklifi 26 Aralık'ta tekrar gündeme alınacak. Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor. Meclis kararının çıkmasının ardından ödeme planlarının hazırlanması ve ödeme takviminin belirlenmesi de bir süreç alacak. Bu nedenle ödemelerin en geç 2 Ocak Salı günü itibariyle yapılacağı planlanıyor.