Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen "Kaynağından Sofraya Helal Gıda" projesi Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde başlıyor. Açıklama Osmaniye İl tarım müdürlüğünden geldi.

Kaynağından Sofraya Helal Gıda Projesi kapsamında ilk etapta İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde çalışan 15 personele, 15-16 Nisan tarihlerinde toplam 12 saatlik (2 iş günü) eğitim verilecek.

Proje ile katılımcılara, ürünün ham maddeden başlayarak mamul madde aşamasına kadar bütün üretim aşamaları anlatılacak. Ürün bileşiminde bulunan maddelerin ve katkı maddelerinin gerek menşei, gerek temin biçimi, gerekse temin kaynağı bakımından İslami kriterlere ve insani gereklere uygun olması değerlendirilecek.

Eğitim ile ürünün paketleme malzemelerinin ve depolama şartlarının insani gereklere ve İslami kriterlere uygun olması, İyi Üretim Uygulamaları (GMP), İyi Hijyen Uygulamaları (GHP) ve HACCP şartlarını sağlaması ile Helal Gıda sertifikası alınması için gerekli kriterlerin sağlanabilmesi aşamaları personele anlatılacak.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, projenin hizmet kalitesinin artacağına inandığını belirtmişti.