İtalyan Ryegrass buğdaygil yem bitkisi ekimini gerçekleştiren Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi ekimi yapılan İtalyan Ryegrass ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"Ülkemizde ve ilimizde kaliteli kaba yem açığı söz konusudur. Hayvansal üretimde yüksek yem maliyeti problemini çözemeyen hiçbir üretici, hayvancılıktan istenilen düzeyde verim alamaz. İşte bu sebeple kaliteli kaba yem açığımızın kapatılması konusunda Tek yıllık yem bitkisi olan İtalyan ryegrass demostrasyonu gerçekleştirildi. Bu demostrasyonda hedeflenen hayvan beslemenin %70 ine tekabül eden yem girdilerini en aza indirmek hayvan beslemede birim alandan yeşil ve kuru ot üretimini artırarak daha karlı üretim yapılmasına yardımcı olmaktır.

Teknik personelimiz ilimiz tarımına yeni çeşitlerin kazandırılması için çalışmalarına devam edecek ve ilimize uyabilecek bitki çeşitlerinde olumlu sonuç aldıkları taktirde konuyu eğitim toplantıları, demostrasyon çalışmaları ve tarla günleri düzenleyerek çiftçilerimize katkı sağlamaya devam edecektir."