Kanal 42'de yayınlanan Tarım Masası programında ilginç bir tartışma yaşandı. Geçtiğimiz Cumartesi günü yayınlanan ve ülke hayvancılığının masaya yatırıldığı programa Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut ve Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Aşkın Yaşar konuk olarak katıldı.

KANAT'DAN BESİCİLER HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Programa telefonla katılan gazeteci - yazar Çapar Kanat'ın besicilerle ilgili sözleri Türkiye Kırımız Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut'un tepkisini çekti. Besicilerin hayvancılık yapmadığını, fason hayvancılık yaptığını ileri süren Kanat, besilik hayvan ithalatının ülke hayvancılığına zarar verirken, besicilere tatlı kazançlar sağladığını iddia etti.

Kanat, fason hayvancılığı da şu sözlerle anlattı: "Uluslar arası hayvancılık gladyolarıyla Türkiye'nin yerli işbirlikçilerinin Türkiye'yi serbest pazar haline getirme durumu. Besiliği alıp Türkiye'de satmak, yabancı çiftçilere hizmet etmek demektir."

Kanat'ın, besicilerin hayvancılıktan anlamadığını sadece hayvan beslemeden anladıklarını söylemesi üzerine tartışma iyice alevlendi. Karabulut, Kanat'ın bu sözlerine tepki gösterirken, Kanat çarpıcı bir iddiada daha bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayvancılık bölümünü bakanlık değil besicilerin yönettiğini ileri süren Kanat, “Besicilerin istedikleri yapıldığı için ülke hayvancılığının beli doğrulmuyor" dedi.

TARIMDAN HABER