Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nde Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar görevden alınarak yerine Süleyman Aslan atandı. Hayvan ıslahı uzmanı Dr. Ali Ayar’ın görevden alınarak yerine veteriner hekim Süleyman Aslan’ın atanması dikkat çekti. Daire Başkanı görevinden alınan Dr. Ali Ayar, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde tarım uzmanı yapıldı.

DAİRE BAŞKANLIĞINA ATANAN SÜLEYMAN ASLAN KİMDİR?

Nizip/ Gaziantep'te 1975 yılında doğmuştur. 1999 yılında 100. Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirerek Veteriner Hekim ünvanı almıştır. 1999-2002 yılları arasında aynı Fakültede Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda master eğitimini tamamlamış, Mikrobiyoloji Uzmanı olmuştur. Mayıs 2015 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2002-2008 yılları arasında Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Veteriner Hekimlik ve İlçe Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

2010- 2014 yılları arasında Adana Veteriner Kontrol Enstitü Müdürü olarak görev yapmıştır. 2015-2016 yılları arasında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde vekaleten Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.