Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyelere de örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor. Halk ekmekten sonra halk süt projesini devreye alan Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle bir taraftan kırsalda üreticiyi destekler bir taraftan da halkın sağlıklı, ekonomik ve doğal süt ihtiyacını karşılayacak.

ÇİFTÇİNİN ÜRETTİĞİ SÜTLER DOĞRUDAN HALKIN TÜKETİMİNE SUNULACAK

Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliğiyle yaşama geçirilen Halk Süt Projesi, 17 Aralık'ta başlayacak. Eskişehirli üreticilerden alınan sütler, her türlü kontrollerden geçirildikten sonra sağlıklı ve doğal bir şekilde Eskişehir halkının tüketimine sunulacak.


HALK SÜT KAÇ LİRADAN SATILACAK?

Halk Ekmek büfelerinden ilk planda 5 litrelik kaplarda satılacak olan halk süt, daha sonra 1.5 ve 3 litrelik satışları da yapılacak. 5 litrelik Halk Süt, 15 liradan verilecek.

KIRSALDA ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMİŞ OLACAĞIZ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal belediyecilik anlayışı ile sağlıklı nesiller yetiştirmek için Halk Süt Projesini hayata geçirdiklerini belirterek, proje ile kırsalda zor günler geçiren süt üreticisine de büyük destek vermiş olacaklarını söyledi. Proje ile Eskişehirli çiftçinin ürettiği doğal, sağlıklı, ekonomik sütü Eskişehir halkı ile buluşturacaklarını ifade eden Büyükerşen, “İlk olarak yenilenen Halk Ekmek Büfeleri'nde satışa sunulacak olan Halk Süt, pastörize günlük süt olma özelliği taşıyor. Hiçbir ticari kaygı gütmeden yağı alınmamış ve içine başta su olmak üzere herhangi bir madde katılmamış sütlerimizi piyasadaki muadil pastörize günlük sütlerden çok daha ucuza halkımıza sunuyoruz" dedi.

TARIMDANHABER