Açılışta bir konuşma yapan İl Müdürü Suat Parıldar; Köylerimizde Çiftçilerimizle yaptığımız toplantılarda ürünlerini direk tüketiciye ulaştırmak için İl ve İlçe Pazarlarında kendilerine yer verilmesi talep edilmişti. Bu talep doğrultusunda İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımızın birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde Çiftlikköy ve Yalova Ziraat Odaları Başkanlarının girişimleri ile ilki Çiftlikköy’de ikincisi ise Yalova’da olmak üzere “Üreticiden Tüketiciye Pazar” kurulduğunu, bu konuda çalışıp emek verenlere teşekkür ettiğini ve bu kapsamda üreticinin kendi ürettiği ürününü aracı olmadan direkt pazara sunmasının ayrıcalığını yaşayacağını ifade etti.

Parıldar; “Tüketici, üreticiden aracısız alabildiği için uygun fiyatla alım yapabilecek, üretici de aracı olmadığı için hak ettiği kazancı sağlayabilecek. Üreticilerimizin doğru bir kanalla tüketicilerimize ulaşması için çaba sarfeden, emeği geçenlere ve yer tahsisi yapan Belediyelerimize teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek köylü pazarının açılışı yapıldı. Daha sonra satış tezgahları ziyaret edildi.

İlki Haziran ayında Çiftlikköy sosyete pazarında hizmete açılan “Üreticiden Tüketiciye Pazarı”nın ikincisi Yalova Merkezde açılmış olup, pazarda aracılık tamamen ortadan kalkıyor ve üretici kendi yetiştirdiği ürünleri direk satışa sunuyor. Tüketiciler ise hem daha taze, hem de daha ucuza sebze ve meyve yeme imkanına kavuşuyor.