Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Meslektaşımız Veteriner Hekim Mustafa ÜNLÜOĞLU, Muş-Malazgirt İlçesi Karıncalı Köyü, Düvenciler mezrasında programlı aşılama görevini ifa ederken saldırıya uğramıştır. Saldırıda meslektaşımız darp edilmiş ve Malazgirt Devlet hastanesinde bir cerrahi operasyon geçirerek, tedavi altına alınmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.

Yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz!  Veteriner hekimlere ve yardımcı sağlık personeline karşı yapılan bu ve benzeri saldırılar gerekli yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe devam edecektir.

Meslektaşımıza saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında hukuki süreç başlatılmış olup TVHB olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı ve tek gayesi hayvan sağlığı ve halk sağlığı konusunda hizmet vermek olan meslek mensuplarımıza bu ve benzeri durumlarda hukuki yardım başta olmak üzere her türlü desteği sağlayacağımızın bilinmesini isteriz.