Süt üreticisi aylardır süt fiyatlarının artırılmasını beklerken, Ulusal Süt Konseyi'nden süt fiyatlarıyla ilgili üreticinin lehine bir karar çıkmadı. Çiğ süt fiyatlarına hiç bir artış yapılmayarak 2.30 lirada sabit tutuldu. Ekim, Kasım ve Aralık ayları için çiğ süt destek priminin 40 kuruş olarak uygulanmasına karar verildi. Buna göre Ekim, Kasım Aralık aylarında süt üreticisi desteklerle birlikte eline 2.70 lira geçecek. Ulusal Süt Konseyi, 1 Ocak 2021'den itibaren uygulanacak yeni fiyatları belirlemek için Aralık 2020'de tekrar toplanmasına karar verildi. 

Ulusal Süt Konseyi'nin bugün saat 11.30'da yaptığı sektör toplantısının ardından bir açıklama yapıldı. Açıklanan karar metninde Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait çiğ süt destek priminin 40 kuruş olarak belirlendiği bilgisinin edinildiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden belirleneceği belirtilen karar metninde bunun için USK'nın Aralık ayında yeniden toplanacağı dile getirildi.

ÇİĞ SÜT DESTEK PİRİMİ 15 KURUŞTAN 40 KURUŞA ÇIKARILDI

Ulusal Süt Konseyi toplantısı, dağ fare doğrururken, süt fiyatları artırılmazken üreticinin ürününe son üç ayda sadece 25 kuruşluk göstermelik bir artış yapılmış oldu. 

BU KARARIN DİŞİ HAYVANLARIN KESİMİNİ ARTIRMASINDA KORKULUYOR

Artan yem maliyetleri karşısında üretici aylardır zararına üretim yaparken, Ulusal Süt Konseyi'nden çıkan bu karar dişi hayvan kesimlerinin artırılmasından endişe ediliyor. Enflasyon kaygısından dolayı süt fiyatları artırılmazken, görece olarak desteklerin artırılması üreticinin yarasına merhem olmayacak.