Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinden Şanlıurfa’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarına bir otobüs ile katılım sağlandı. Başkan Öter, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ve zahireci esnaflar ile beraber fuardaki stantları gezerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Burada konuşan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin’e ve hatta tarım bölgesi olan Kızıltepe’ye bir fuar alanının şart olduğunu ve yetkililer nezdinde girişimlerini artıracaklarını söyledi.

Çevre illerimizden Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa da çok güzel fuar merkezileri yapıldığını aktaran Başkan Öter şöyle konuştu:

“Mezopotamya’nın en önemli, verimli arazisine sahip olan Kızıltepe ovasına bir fuar merkezi çok yakışacak. Çünkü bölgemiz tarım bölgesidir. En kaliteli kırmızı mercimek buğday ve birçok ürün yetişmektedir. Ülkemizin tarım ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’ si Mardin ovamızdan karşılanmaktadır. Yıllardın GAP sulama kanallarının buraya ulaşmasını bekliyoruz. Ancak bu kadar verimli araziye sahip olan bölgemize bir türlü gelmedi. Biz bunun bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Gaziantep’te Şanlıurfa’da, Diyarbakır’da çok güzel fuar merkezleri yapılmış ben emeği geçenleri kutluyorum ama neden Mardin’de bir tane yapılmasın.  Biz yetkililerden bir fuar merkezi yapılmasını istiyoruz. 

Şanlıurfa İlimizde 20, 23 Şubat tarihler arısı üç gün sürecek tarım Fuarına Kızıltepe zahireciler derneği olarak bir otobüsle gelip,  katılım sağladık. Fuar merkezi son derece kullanışlı ve katılımcıların he türlü talep ve ihtiyacına cevap verebilecek donanıma sahip her şey hazırdı çok güzel bir fuar olmuştu. Tek tek stantları gezdik biz kendilerine başarılar diliyoruz. Ancak gezerken aklımda hep Mardin’de de bir fuar olsaydı çok güzel olurdu diye düşünüyordum. inşallah bizde de bu verimli tarım arazilerinin üzerinde bir fuar merkezi yapılır.” 

Başkan Öter ve Kızıltepeli zahireci esnaflar fuarı gezdikten sonra Mardin’e döndü.