Genç çiftçi projesinde ortaya çıkan büyük yolsuzlukta Ardahan Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonla firma ayağı çökertilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı ayağına dokunulacak mı? Ardahan Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekiplerinin 6 ilde yaptığı operasyonla; 'Genç Çiftçi Projesini suistimal ederek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında rüşvet almak vermek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile 28 kişi gözaltına alınırken, mahkeme dünkü duruşmada 17 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Şimdi gözler yolsuzlukta Bakanlık ayağına çevrilmiş durumda.

Milli Gazete yazarlarından Sadettin İnan bugünkü yazısında, 'Yolsuzlukta Bakanlık ayağına dokunulabilecek mi?' diye sordu.

TİGEM'İN ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN HESABI SORULACAK MI?

Genç çiftçi projesinin hayvan teminine yönelik yapılan ihalenin iptal edilerek, operasyona konu olan firmaya doğrudan hayvan alım işini veren TİGEM'in eski yöneticilerinden tutun da Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bu işlerin koordinasyonu yapanlara kadar işin içinde olan herkese dokunulması gerektiğini kaydeden İnan, şunları kaydetti: “Daha da önemlisi Jandarmanın yaptığı operasyonla, genç çiftçideki büyük yolsuzlukta firma ayağı çökertildi. Ama bunun bir de Bakanlık ayağı var! Asıl önemlisi de burası. Pekâlâ, Bakanlık ayağına dokunulabilecek mi? İhaleyi iptal edipte doğrudan bu firmaya işi verenlerden tutunda Bakanlıktaki bu işlerin koordinasyonunu yapanlara kadar, işin içinde olanlara dokunulmazsa burada 'devletin' ve 'çiftçinin' aleyhine yürüyen sistemde bir değişiklik olmayacaktır.”

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

BAKAN İYİ NİYETLİ ANCAK MÜFETTİŞLER 6 AYDIR NEYİ ARAŞTIRIYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin genç çiftçi projesindeki yolsuzluğun ortaya çıkarılması konusunda iyi niyetli olduğuna dikkat çeken İnan, ancak Bakanlık müfettişlerine yönelik kaygılarının bulunduğunun altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın şaibe ve yolsuzluk iddialarının araştırılması için geçtiğimiz Ağustos ayında TİGEM'e müfettiş görevlendirdiğini hatırlatan İnan, ancak müfettişlerin 6 aydır incelemelerini sonuçlandırmamasını eleştirdi.

İnan, şunları kaydetti: “Tarım ve Orman Bakanlığı haberlerimiz üzerine Ağustos ayında buradaki 'şaibe' ve 'yolsuzluk' iddialarının araştırılması için TİGEM'e müfettiş görevlendirmişti. Her şey ortada olmasına rağmen müfettişler 6 aydır incelemelerini bir türlü tamamlayamadılar! Hâlbuki buradaki 'vurgun', 'rüşvet' ve 'yolsuzluğun' ortaya çıkarılması için sadece yapılan ihale 'neden iptal edilmiş' ve bir de illerde dağıtılan hayvanlara 'o değilden' gidip bakmaları yeterliydi! Bakanlığın değerli müfettişleri (!) kendilerine ayrılan odalarda evrakların içinde kaybolduklarından olsa gerek bunlar akıllarına gelmedi herhalde!”