Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!
Genç çiftçi projesinde hayvanların temin edilerek hak sahibi çiftçilere teslimi 10 Ocak'ta doldu. Projenin imzalandığı Temmuz ayından 10 Ocak'a kadar hayvan teslimini yapamayan iki firmanın teminatları yakılarak Hazine'ye irat kaydedildi. TİGEM, iki firmanın teslim etmediği hayvanlar için Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) ile yeni bir sözleşme imzaladı. Hayvanların hak sahibi çiftçilere yerel seçimlere kadar teslim edilmesi bekleniyor.

HAYVAN TEMİN İŞİNİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ BU İKİ FİRMAYA VERİLMİŞTİ

Genç çiftçi projesi kapsamında çiftçiye dağıtılacak hayvanların temin işi firmalara TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı tarafından ihalesiz bir şekilde verilmişti. TİGEM'in sözleşme imzaladığı iki önemli firmadan birisine yönelik nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı Ardahan İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon yapılırken diğer firma ise hayvanları zamanında teslim edemediği için teminatına el konuldu. Söz konusu bu iki firmanın hayvan tedarik işinde pastadan önemli bir pay alması dikkat çekti.

FİRMANIN 2 MİLYON 350 BİN LİRALIK TEMİNATINA EL KONULDU

40 bin baş küçükbaş hayvan temini sözleşmesi imzalanan firma, 6 ayda neredeyse hiç bir hayvan teslimi yapmadığı için 2 milyon 350 bin lira teminatı Hazine'ye irat kaydedildi. Firmanın süre uzatım talebinde bulunduğu ancak TİGEM yönetim kurulu tarafından bu talebin kabul edilmediği kaydediliyor.

FİRMALAR DEVREDEN ÇIKARILDI MERKEZ BİRLİĞİ ÜZERİNDEN VERİLECEK

Hayvan temin sözleşmesi yapılan bu iki firmayla ilgili ciddi sıkıntıların gündeme gelmesinden dolayı TİGEM Yönetim Kurulu, çiftçiye teslim edilmeyen 40 bin küçükbaş ve 860 büyükbaş hayvan temininin firmalar üzerinden değil Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından tedarik edilmesi yönünde karar aldı.

TİGEM İLE TÜDKİYEB PROTOKOL İMZALADI

Bu karar doğrultusunda da geçtiğimiz günlerde, TİGEM ile TÜDKİYEB arasında Genç Çiftçi Hibe Projeleri kapsamında yurt içi hayvan tedariki protokolü imzalandı.

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece ile TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından imza altına alınan protokol gereğince Merkez Birliğince İl Birliklerine üye yetiştiricilerden temin edilecek olan küçükbaş hayvanlar ile büyük baş hayvanların TİGEM kanalıyla yerel seçimlere kadar genç çiftçilere dağıtılması hedefleniyor.