Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Birliğin imkanları ve mevcut koşullar içerisinde üyelerimize en iyi hizmetleri vermek için çalıştık. Nasıl kişilerin, kurum, kuruluşların ve ülkelerin hedefleri varsa Birliğimizin de gelecek hedefleri olmalı. Tabiki hedef denilince bugünden yarına olacak işlerden bahsetmiyoruz. Ancak hedefleri gerçekleştirmek için bugünden belirlemeli ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön vermeliyiz.

ÜYELERİMİZİN ÜRETİM MALİYETİNİ DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Birlik olarak hedeflerimize gelince, genel olarak Birliğimizi üyelerinden para kazanan değil üyelerine para kazandıran bir Birlik anlayışı ile yönetmekteyiz. Bu nedenle üyelerimizin üretim maliyetlerini düşürmeyi kendimize görev edindik. Bu amaçla yem ve yem hammaddeleriyle hayvancılık alet, ekipman ve ürünlerini üyelerimize uygun fiyatlarla temin ediyoruz. Yakın gelecekte sözleşmeli üretim şeklinde üyelerimizin hayvanlarının ihtiyacı olan kaba yemlerin (mısır silajı, yonca vs.) üretilmesini sağlayarak üyelerimizin üretim maliyetlerini düşüreceğiz. Şartlar oluştuğunda kendi süt, besi vs. yemlerini üreten yetiştiriciler (Birlik), yine kendi vitamin mineral katkıları ve diğer hayvancılık ürünlerini üreten yetiştiriciler (Birlik) olmasını hedeflemekteyiz.

Bunları üretmek için üretim tesislerinin sahibi olmamıza gerek yok üyelerimizin belirlediği standartlar ve kalitede fason olarak ürettirebilir ve maliyetine üyelerimize sunabiliriz. 

Yetiştiricilerimizin ürettiği süt ve eti hammadde olarak değil de katma değerli işlenmiş ürünler olarak piyasaya sunarak aradaki aracıları kaldırıp üyelerimizin ürettikleri ürünlerden hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlayacağız. Bu amaçla süt ve et işleme tesisleri kiralanabilir ya da fason olarak kendi markamız ile üretim yaptırabiliriz. Böylece doğrudan tüketiciye sağlıklı ve güvenilir gıdalar ulaştırabiliriz. Üreticilerimizde hak ettiği kazancı elde ederler. 

Birliğimizin mevcut çiftliğini damızlık düve merkezine dönüştürerek üyelerimizin ihtiyaç fazlası düvelerini değeri fiyatından alacağız. İhtiyacı olan üyelerimize bu düve merkezinden uygun fiyatlarla damızlık hayvan vereceğiz. Ve bunların sonunda üyelerimize ‘‘sen yeter ki üret gerisini düşünme’’ diyebilmek en büyük hedefimizdir"