Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, 31 ilde 2 gün boyunca uygulanacak sokağa çıkma yasağı kapsamında üreticileri bilgilendirici bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Keskin, şunları kaydetti: 

"Değerli Süt Üretici Birliklerimiz ve fedakar Süt Üreticilerimiz; Ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor günlerde üretmeye daha çok ihtiyacımız vardır.

Bu salgınla mücadelede, bu geceden itibaren 31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı kapsamında T.C. İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan Genelgenin 3. Maddesi İstisna Kapsamında olan Vatandaşlar başlığının g maddesinde “Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve l bendinde “ Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar“ bu yasaktan istisna tutulmuşlardır.

Genelgede de belirtildiği üzere üretim ve tedarik zinciri devam edeceği belirtilmiş olup, yasak kapsamındaki illerde süt toplama işlemi hijyen koşulları ve sosyal mesafe kurallarına uyularak devam edecektir.

Bu Genelgeye istinaden bölgesinde sıkıntı yaşayan birliklerimiz yada üreticilerimiz olur ise Tarım İl/ İlçe Müdürlükleriyle irtibata geçebilirler. Sıkıntı olması durumunda Merkez Birliğimize bildirmeniz halinde de Genel Müdürlüğümüzle gerekli görüşmeler yapılacaktır.

Siz çok değerli fedakâr üreticilerimize bu günlerde daha çok iş düşmektedir. Milletimiz ve yüce devletimiz için her koşulda üretmeye devam ettiğinizden dolayı teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyoruz. Lütfen Sosyal Mesafe Kurallarına ve hijyen kurallarına uyarak üretimde bulunalım."