Muğla’dan sonra yeni bir skandal da Adana’da patlak verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin teftiş raporuna dayanarak Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’i görevden aldığı ancak bölge milletvekillerinin bazılarının devreye girerek, Bakanı bu kararından vazgeçirmeye çalıştıkları kaydediliyor. 

TEFTİŞ RAPORUNA BİLE MÜDAHALE ETMEYE KALKTILAR!

Bölge milletvekillerinin bazılarının teftiş raporunu İl Müdürünün lehine yeniden düzenlettirmeye çalıştıklarına dair iddialar ise Bakanlık kulislerine bomba gibi düştü. Teftiş raporuna rağmen il müdürünün görevden alınmaması için Ak Parti’den hatırı sayılır birçok ismin devreye girmesi manidar bulundu. 

Ülke tarımı sıkıntılı günler geçirirken, Muğla’da olduğu gibi Adana’da da bazı milletvekillerin bütün işlerini bırakıp il müdürleri üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye siyasi baskı oluşturmaya çalışmaları dikkat çekiyor. 

MÜFETTİŞ RAPORUNA GÖRE İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINA KARAR VERİLDİ 

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin hakkında gündeme gelen iddialar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri incelemelerde bulundu. Müfettişlerin teftiş raporuna göre de İl Müdürü Tekin’in görevden alınmasına karar verildi. 

KİM BU MİLLETVEKİLLERİ?

Ancak İl Müdürü Tekin’in teftiş raporuna göre görevden alınacağının anlaşılması üzerine Adana'da bazı Ak Parti milletvekillerinin hemen devreye girerek, Bakan Pakdemirli üzerinde siyasi baskı oluşturmaya çalışmaları dikkat çekti. Söz konusu milletvekillerin daha da ileri giderek, teftiş raporunu il müdürünün lehine yeniden düzenlettirmeye çalıştıkları yönündeki iddialar ise Bakanlık kulislerinde şok etkisi yaptı.

GÖREVDEN ALINAN İL MÜDÜRÜ ACİLEN İZNE ÇIKTI 

Diğer yandan görevden alınan Muhammet Ali Tekin’i Bakanlığın görevden alma tebliğini almamak için acilen izne çıktığı ifade ediliyor.

Bakanlıkta bütün gözler Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne çevrilirken, Bakan Pakdemirli’nin teftiş raporuna rağmen geri adım atması durumunda Bakanlıktaki adalet duygusunun da büyük bir yara alacağı ifade ediliyor.