Konuyla ilgili Manisa Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırkağaç ilçesinde bulunan Anıt Zeytin Ağacı, 1.657 yaşında olup dünyanın üçüncü, ülkemizin ise en yaşlı, tescilli zeytin ağacı özelliğini taşıdığı belirtildi.Ekim ayında zeytin hasat çalışmalarına katılan Manisa Valisi Ahmet Deniz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Kırkağaç'a giderek asırlık zeytin ağacında zeytin hasadı gerçekleştirmişlerdi. Toplanan zeytinler daha sonra zeytinyağına dönüştürülerek tarım fuarının açılışında açık artırmaya çıkarıldı.

Açık artırmayı başlatan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, gelirinin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında yapılacak ağaçlandırma faaliyetinde kullanılacağını belirterek açık artırmayı yönetmesi için Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde uzun yıllar hizmet etmiş, emekli olmuş, eski milli hakemlerden Engin Kurt'u davet etti.

Bin liradan başlayan açık artırma, 10 bin liraya kadar yükseldi. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağına teklif sunacağını belirtip teklif miktarını Manisa Valisi Ahmet Deniz'in takdirine bıraktı. Vali Ahmet Deniz, Başkan Alhat'a teşekkür ederek, 11 Kasım'ın Türkiye için özel bir tarih olduğunu, 11.11.2019'da, saat 11.11'de ülke çapında yapılacak ağaçlandırma seferberliğine atıfta bulunarak, Alper Alhat adına yapacağı teklifin 11 bin lira olmasını önerdi. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, asırlık zeytin ağacının zeytinlerinden üretilen zeytinyağını 11 bin liraya satın aldı. Elde edilen 11 bin TL ile "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası kapsamında fidan bağışı yapılacak.