Meyilli sarp arazide çapa makinesinin ve hasat makinelerinin giremediği sarp arazilerde yetişen arpa, buğday, yem bitkileri ile yabancı ot ile mücadele işlerinde kullanmaları için gelir seviyesi düşük çiftçiye motorlu tırpan makinesi verilecek.

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı 1. Hibe Programı Motorlu Tırpan Hibe çağrı ilanını yayınladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “Yoksul ve Çok yoksul Dezavantajlı Grupların Desteklenmesi” hibe çağrısı yapıldı.

Canlı hayvan nakilleri için eğitim düzenlendi! Canlı hayvan nakilleri için eğitim düzenlendi!

Bu hibe çağrısı ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Motorlu Tırpan temin edilerek yararlanıcılara teslim edilecektir. Bu hibe ile proje bölgesinde Meyilli sarp arazide çapa makinasının ve hasat makinelerinin giremeyeceği sarp arazilerde yetişen arpa, buğday, yem bitkileri ayrıca çiftçilerin üretim yaparken yabancı ot ile mücadele işlerini çevreye ve toprak yapısına zarar vermeden, daha kolay yapabilmelerini sağlamak ve doğal dengeyi korumak amacıyla motorlu tırpan alımlarının bu hibe programı ile desteklenmesi sağlanacak.

HİBENİN KONUSU

Bu destek kapsamında sadece proje bölgesinde yaşayan aşağıda Yoksul ve Çok yoksul tanımı yapılmış olan kişilerden ve başvurusu uygun bulunan her bir yatırımcıya bir (1) adet olmak üzere toplamda 27 adet motorlu tırpan verilmesi hedefleniyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gelir getirici düzenli bir işi ve Tarım BAĞ-KUR’u dışında sosyal güvencesi olmayanlar ile Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtlarında 10 dekardan az ekilebilir arazi ve/veya 2 büyükbaştan az hayvanı olanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca gelir getirici bir işi ve sosyal güvencesi olduğu halde hanede kişi başı düşen gelir net asgari ücretin 1/3’ünden az olanlar da hibe başvurusu yapabilecek.

HİBE ORANI

Başvuru sonunda hibe almaya hak kazanan üreticilere, proje bedelinin % 100’ü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinden hibe olarak verilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru Başlangıç Tarihi : 06 03.2023 Saat : 08:00

Başvuru Bitiş Tarihi : 31.03.2023 Saat : 17:00

Başvuru Yerleri Başvurular ikametgâhların bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.