TARIMDAN HABER ÖZEL / Gübre sahtekârları iş başında. Sahte gübre ile çiftçi üzerinden vurgun yapmaya çalışan bir şebeke yakalandı. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Araban ilçesinde gübre dağıtıcılığı yapan bir işletmenin deposunda sahte DNABandrollü ürün bulunduğu ihbarı üzerine yapılan denetimlerde tam 33 ton sahte gübre tespit edildi.

Araban Sulh Ceza Hakimliği Kararına istinaden dağıtıcının iş yerinde ve deposunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde kolluk kuvvetlerince arama yapılırken, aramada; depoda 675 adet 50 kg’lık bilindik bir marka logolu ve “NP GÜBRESİ 18.46.0 DAP” ticarî isimli ambalajlar üzerindeki DNABandrollerin filigransın olduğu ve yazı şeklinin gerçeğinden farklı olduğu tespit edildi.

Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi.. Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi..

Ambalajlar üzerindeki sahte DNABandrollerin yapılan veri tabanı sorgulamasında; söz konusu DNABandrollerin başka illerde bulunan dağıtıcılara sevk edilmiş diğer ürünlere ait olduğu anlaşıldı.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından ambalaj içeriklerinin de “sahte” olabileceği şüphesi ile numune alınırken, söz konusu depoda tespit edilen yaklaşık 33650 kg sahte DNABandrollü ürün yediemine alındı. Cumhuriyet Savcılığı, dağıtıcı yetkilisi şahıslar hakkında “Resmî Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.