Gaziantep İli Şehitkamil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 7’ncisi açılan Sürü Yöneticisi Kursunu Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa İlmeç, Şehitkamil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Kökçüoğlu ziyaret ettiler.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “2019 yılı başında Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzden bu yıl için Gaziantep merkezi ve İlçelerinde 40 adet Sürü Yöneticisi kursu açılmasını talep ettik. İl Müdürümüzün talimatıyla kurslar açılmaya başlandı. Şu ana kadar Araban İlçemizde açılan 1 kursa 29 kişi, Nurdağı İlçemizde açılan 3 kursa 54 kişi, Şehitkamil İlçemizde açılan 7 kursa 235 kişi, Şahinbey İlçemizde açılan 3 kursa 95 kişi, Islahiye İlçemizde açılan 2 kursa 57 kişi ve Yavuzeli İlçemizde açılan 1 kursa 30 kişi olmak üzere toplam açılan 17 kursa 500 kişi katılarak SÜRÜ YÖNETİCİSİ SERTİFİKA’larını almaya hak kazandılar.

SÜRÜ YÖNETİCİSİ İSTİHDAM DESTEĞİNDEN FAYDALANACAKLAR 

Bu kursların açılmasını sağlayan başta İl Müdürümüze, İl Müdür Yardımcılarımıza, İlçe Müdürlerimize, Kurslardaki eğitimi veren görevli arkadaşlara ve kurslara katılan kursiyerlere, üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hedefimiz yılsonuna kadar 40 kursun açılması ve bu kurslara 1000 kursiyerin katılmasıdır. Üyelerimiz bu kurslara katılarak hayvancılık hakkında bilgilerini arttırdıkları gibi sertifika sahiplerden en az 100 anaç küçükbaş hayvanı olup da bulunduğu yıl içerisinde en az 6 ay tarım Bağ-Kur’unu/sigortasını yatıranlar Tarım ve Orman Bakanlığımızın vermiş olduğu 5.000 TL’lik Sürü Yöneticisi İstihdam Desteğinden de faydalanmış olacaktır”

BİRLİK BAŞKANI ÜYELERİ İÇİN SÜREKLİ BİZİMLE TEMAS HALİNDE 

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ise yapmış olduğu açıklamada, “Birlik başkanı Osman Türkman’ın göreve geldiği günden bu yana siz üyelerin sorunları ve taleplerinin çözümü için bizlerle yoğun temas içinde. Bize iletmiş olduğu konulardan biri de 40 adet Sürü Yöneticisi Kursunun açılması idi. Bizde İlimiz genelindeki tüm İlçe Müdürlüklerine gerekli talimatları vererek bu kursların açılmasını sağladık, sağlıyoruz. Bu kurslar sayesinde 2018 yılında Gaziantep’te 105 olan Sürü Yöneticisi İstihdam desteğinin 2019 yılında 500’e kavuşmasını bekliyoruz. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak sizler ürettikçe bizler; sizlerin sorunlarının çözümü noktasında elimizden geleni bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Kursa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan konuşmasından sonra kursiyerlere elleri ile baklava yedirdi.

Şehitkamil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Kökçüoğlu ise yapmış olduğu açıklamada, “Şehitkamil İlçemiz olarak Gaziantep genelinde en çok kursun açılmasını sağlayan İlçeyiz. Bundan sonra da kursları açmaya devam edeceğiz. Bu kurslar sayesinde hayvancılık ile ilgili pratik bilgilerinizin devamını burada teorik olarak alıyorsunuz. Bu bilgiler sayesinde hayvanlardaki verim miktarının artacağını ve hastalık oranının azalacağını bekliyoruz” dedi.