Her yıl Kurban bayramı sonrası üreticinin elinde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından alınacağı açıklanmasına rağmen kesilen kurbanlıkların sayısı ise kamuoyuna açıklanmıyordu. Tarımdan Haber, bu yıl bu konuda önemli bir bilgiye ulaştı. Et ve Süt Kurumu'nun, Türkiye genelinde satılmayan 300 civarında kurbanlığı yetiştiriciden alarak kestiği ortaya çıktı. Türkiye genelinde satılmayan kurbanlıklarla ilgili ESK’nın sadece 300 civarında büyük baş kesim yapması dikkat çekerken, sayısının bu kadar düşük olması düşündürücü bulundu. 

Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan üreticilerin kurbanlıklarının ESK tarafından alınarak, destek verileceğini açıklamıştı. Kurbanlık kesim fiyatı ise 42 lira olarak duyurulmuştu. Kesim şartı olarak ise hayvan pazarına sev belgesi ya da hayvan pazarı giriş ücreti makbuzu olma şartı getirilmişti. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ESK'nın satılmayan kurbanlıklarla ilgili kesim rakamları kamuoyuna açıklanmadı.

Yem başta olmak üzere girdi maliyetleri artmasına rağmen ESK'nın karkas kesim fiyatını artırmayarak yerli hayvan için 36 TL, ithal hayvan için 35 TL fiyat uygulamaya devam ederken, kurbanlık hayvan karkas kesim fiyatı 42 TL olarak açıklanmıştı. Bu da üreticinin zararına kesim yapılmasına göz yumulduğunu gözler önüne sermişti.