TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi’ye Suriye’den koyun ticaretinde hayvan başı 8 dolar komisyon! Tarım Kredi’ye Suriye’den koyun ticaretinde hayvan başı 8 dolar komisyon!

Tarım Kredi Yem, yem fiyatlarına bir ay içinde üçüncü zammını geçen gün yaptı. 23 Mart'ta yem fiyatlarını güncelleyen Tarım Kredi Yem, 3 Nisan'da fiyatlara ortalama yüzde 3 yeni bir zam yapılmıştı. Bu zammın üzerinden fazla bir süre geçmeden fiyatlarını 21 Nisan'da yeniden güncelleyen Tarım Kredi Yem, ürünlerine ortalama yüzde 5 zam yaptı.

Tarım Kredi Kooperatifleri büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektöründe yem üretimi yapıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin yem üreten 12 fabrikası tek çatı altında toplanarak Tarım Kredi Yem ismini aldı. Tarım Kredi Yem’in büyükbaş hayvancılık sektöründe kullanılabilecek 20 çeşit, küçükbaş hayvancılıkta ise 5 çeşit olmak üzere toplam 25 yem çeşidi bulunuyor.

Buzağı Başlangıç Yemi: Buzağıların 4. günden 60. güne kadar olan beslenmelerinde kullanılıyor. Yem 50 kilogramlık çuvallarda satılıyor. 

Buzağı Büyütme Yemi: Buzağı başlangıç yemi bittikten sonra 61 günden itibaren 120. güne kadar bu yem çeşidi kullanılabiliyor.

Sığır Besi Yemi: (Standart) Hayvanlara 4. aydan itibaren veriliyor. 

Sığır Besi Yemi: (Geliştirme) 5. aydan itibaren kesim süresine 3 ay kalaya kadar verilebilir. 

Sığır Yemi: (Bitirme) Bu yem de yine hayvanların kesim zamanına kadar kullanılabilir. 

Sığır Besi Yemi: (Başlangıç) Beşinci aydan itibaren besi süresinin sonuna kadar verilebilir. 

Sığır Besi Yemi: (Tahıl karışık) Dana ve tosunların besiye alındıkları dönemlerde bu yem hayvanlara tahıllarla karıştırılarak verilmelidir. Kullanım şekli, hayvan başına 2 kilogram olarak verilir. Bu 2 kilogramlık yem ezilmiş olan tahıllarla karıştırılmalıdır.

Sığır Süt Yemi 18: Dişi sığırların doğumlarından itibaren kuruya çıkartılana kadar ki dönemde kullanılabilecek, sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretiliyor. 

Sığır Süt Yemi 19: Dişi sığırların doğumlarından itibaren kuruya çıkartılana kadar ki dönemde kullanılabilecek, sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretiliyor. 

Sığır Süt Yemi Enerji 19: Yüksek süt verimli süt ineklerinin doğumlarından itibaren kuruya çıkartılana kadar ki dönemde kullanılabilecek, sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretiliyor. 

Sığır Süt Yemi 20: Verim olarak orta ve yüksek seviyede olan hayvanlara verilebilir. Dişi hayvanlara doğumlarından sonra kuruya çıkarılacaklara döneme kadar kullanılabilir. 

Sığır Süt Yemi 21: Bu yem türü de dışı hayvanların doğumlarından sonraki dönemde kullanılabiliyor. 

Sığır Süt Yemi 1E1: Orta ve yüksek verimli süt ineklerinin beslenmesinde kullanılır. 

Sığır Süt Yemi Tahıl Mix: Orta ve yüksek verimli süt ineklerinin beslenmesinde kullanılır. 

Sığır Süt Yemi BTC: Düşük ve orta düzey sağmal süt ineklerinin beslenmesinde kullanılır. 

Düve Yemi: Genç dişi damızlık sığırların ilk doğumlarına 15 gün kalana kadar olan dönemlerdeki beslenmesinde kullanılır. 

Gebe Sığır Yemi Kuru Dönem: Dişi sığırların ilk laktasyon sonrası tüm gebeliklerinde gebeliğin son iki ayında kurum dönem yemi ile beslenir. 

Sığır Süt Yemi Standart: Düşük ve orta düzey sağmal süt ineklerinin beslenmesinde kullanılır. 

Sığır Süt Yemi Extra: Özellikle yüksek süt verimli sığırların doğumlarından sonra erken laktasyon döneminde oluşan Negatif Enerji dengesini düzenlemek için üretilmiş, doğumlardan sonraki 60. güne kadar ki dönemde kullanılabilecek, sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretilmiştir. 

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YEM ÇEŞİTLERİ 

Kuzu Büyütme Yemi: Kuzuların 2. Haftadan 13. Haftaya kadar olan beslenmesi için üretilmiş bir yemdir. 

Kuzu Besi Yemi: Kuzuların 90. Gününden, kesime kadar olan beslenmesi için üretilmiş bir yemdir. 

Toklu Besi Yemi: Besiye alınan tokluların kesime kadar ki dönemlerinde kullanılmak üzere üretilmiş, dengeli ve sindirimi kolay tamamlayıcı bir yemdir. 

Koyun Süt Yemi: Süt verme (laktasyon) dönemindeki sağmal koyun beslenmesinde kullanılan, dengeli ve sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretilmiştir. 

Keçi Süt Yemi: Sağmal keçilerin beslenmesinde kullanılır. 

21 NİSAN'DA YAPILAN ZAMLA BİRLİKTE YEM FİYATLARI