Ülkemizde daha önceki yıllarda besi desteğinin hayvan başına 300 TL/baş olarak verilmekteyken 2015 yılında bu desteğin 150 TL/başa düşürüldüğünü dile getiren Gaytancıoğlu, “Kırmızı et fiyatlarının tartışıldığı günümüzde besicilik desteğinin azaltılması ya da destek dışı kalması, destekleme bütçesinde destekleme kalemi olarak yer almaması kırmızı et üretimi miktarı açısından çok önemlidir. Bu tür desteklemeler erken kesimleri önlemekte, hastalıklarla mücadelede önemli bir etken olmakta ve Avrupa ülkeleri de besiciliği desteklemektedir" dedi.

BESİCİLİK DESTEĞİNİN MİKTARI NE OLACAK?

Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, bu yıl üreticilere besicilik desteğinin verilip verilmeyeceğini soran Gaytancıoğlu, “Besicilik desteği verilecekse miktarı ne kadar olacaktır?" dedi.

DESTEKLERDEN KESİLEN GELİR VERGİSİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Besicilik desteklemesine destekleme bütçesinde destekleme kalemi olarak yer verilip verilmeyeceğinin de cevaplandırılmasını isteyen Gaytancıoğlu, desteklerden kesilen yüzde 2 gelir vergisi ile ilgili olarak da “Maliye Bakanlığı'nın ilgili tebliğine göre desteklemelerden yüzde 2 Gelir Vergisi kesilmektedir. Bu verginin düşürülmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?" diye sordu.