Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “Kümelenme Yatırım Ortaklığı” ile Mersinli çiftçilere  domuz zararlısına karşı elektrikli tel çit paketi hibe ediliyor.

ÇAĞRI GÖRSELİ

 

Başvuru tarihleri

Başvuru Başlangıcı                : 24. Nisan 2023    Saat     : 08:00

Başvuru Bitişi                        : 05.Mayıs  2023    Saat     : 17:00

Bu destek kapsamında en az 3 dekar, en fazla 30 dekar alana yapılacak kurulumların desteklenmesi bakanlık tarafından amaçlanmış.

Hibe Oranı

Başvuru sonunda hibe almaya hak kazanan üreticilere, proje bedelinin % 70’i Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinden hibe olarak verilecek. Kalan %30’luk yararlanıcı katkısı (nakdi olarak) ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacak.

Nereden başvurabilirim ?

Başvurular ikametgâhların bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

Uygulama Yapılacak Arazide Aranan Özellikler

Uygulama gerçekleştirilecek olan arazi  “Uygulama Bölgesi” bölümünde yazılı olan EKK’ye tabi bölgede olmalı ve ÇKS kaydı bulunmalıdır.

Arazi en az 3 dekar en fazla 30 dekar olmalıdır.

Uygulama yapılacak alanı gösteren çevre uzunluk bilgileri belirtilen basit bir kroki hazırlanmalı. Krokide sistemin nereye kurulacağı gösterilmeli

Çiftçiye 5 kalemde 2,5 milyar lira destek ödemesi yapıldı! Çiftçiye 5 kalemde 2,5 milyar lira destek ödemesi yapıldı!

Başvurunuzu Nasıl Yapabilirsiniz?

Proje bölgesinde ikamet ediyorsanız Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla ve Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek yatırım yapmak istediğiniz konu ile ilgili olan formları doldurup başvurunuzu yapınız.

Başvuru dosyasını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla ve Tarsus) şahsen teslim ediniz. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibinin sorumlu olduğunu unutmayınız!  Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunu tespit edilmesi halinde başvurusu geçersiz sayılacaktır.