Yem fiyatları üreticiyi ciddi anlamda mağdur etmeye başlamıştı. Koronavirüsle birlikte ithalatın zorlaşması ve artan kurlardan dolayı yem fiyatlarına neredeyse her hafta zam gelmeye başlamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı da artan yem fiyatlarından bunalan üreticiyi bir nebze olsun rahatlatmak için yem desteği verilmesine karar verdi. Buna göre küçük aile işletmelerine yem desteği verilecek.

Yem desteğinin hayvan başı verilmesi kararlaştırılırken, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine destek verilecek. Küçükbaşta yem desteğinin miktarı üzerinde çalışılırken, büyükbaşta hayvan başına 65 lira verilmesi planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı bir televizyon programında, yem fiyatları konusunda zor günler geçiren yetiştirici ve üreticiler için önemli bir açıklamada bulundu. Küçük aile işletmelerini desteklemek için yem desteği verileceğini kaydeden Pakdemirli, destek bütçesinin 100 milyon lira olduğunu açıkladı.

Pakdemirli, katıldığı televizyon programında “20 başa kadar olan bir destek yapalım dedik” diye konuştu. Pakdemirli, desteğin de hayvan başına 65 lira olarak verileceğini söyledi.

KÜÇÜKBAŞTA DESTEK MİKTARI BELLİ OLMADI

Bakan Pakdemirli, yem desteğinin küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilip verilmeyeceği ile bir açıklama yapmazken, Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, küçükbaş hayvan sahiplerine de yem desteği verilecek. Küçükbaşta destek verilecek küçük aile işletmelerinde hayvan sayısı ve miktarı henüz belli olmadı.