Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci bize gıdanın önemini bir kez daha hatırlattı. Yeterli miktarda gıdasını üretemeyen veya sağlayamayan ülkeleri önümüzdeki yıllarda zor günler bekliyor. Üretimin azaldığı Türkiye’mizde sağlıklı gıda için tarım ve hayvancılık sektörünün desteklenmesi şarttır.  

Ülkemizde gıdanın öneminin farkında olmayanlar kadar farkında olanlar da var. Farkında olanlardan biri de Gaziantep İli Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu. 2018 ve 2019 yıllarında köylüye, çiftçiye, üreticiye 80 milyon TL destek sağlayan Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, destek miktarını 2020 yılı için 50 milyon TL'ye çıkardı. 

Peki bu destekler ile neler yapılmış ve yapılmakta; 2018, 2019 yıllarında Şahinbey İlçesindeki çiftçilere 6.000 ton gübre, 6.200 ton arpa ve buğday tohumu, 750.000 adet zeytin fidanı ile 150.000 adet fıstık fidanı ve 10.500 ton küçükbaş-büyükbaş hayvan yemi dağıtımı yaparak üreticiye yaklaşık 80 milyon TL destek sağlayan Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hedefleri büyüterek 2020 yılında Tarım ve Hayvancılığa 50 milyon TL  bütçe ayırdı.

2020 yılı üretimin desteklenmesi kapsamında 7000 ton küçükbaş-büyükbaş hayvan yemi, 92 aileye 184 adet inek, 151 aileye 16 ivesi koyun ve 1 adet koç olmak üzere toplam 2567 adet küçükbaş hayvan, 2200 ton tohum ile 2.000 ton gübre dağıtımını gerçekleştiren Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meralardaki ot miktarını arttırmak üzere Şahinbey İlçesindeki meraları gübreleme projesi, meralarda hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere 11 adet güneş paneli ile çalışan, önünde su yalakları ve 10’ar tonluk su deposu olan su kuyuları projesi (şu anda 5 adeti açıldı), küçükbaş hayvan sayısı 30 adetin altında olan işletmelerin hayvan sayılarının 30’a tamamlanması projesi, bölgedeki küçükbaş hayvanların verim yönlerini arttırmak için her işletmeye 2 adet damızlık koç olmak üzere toplam 550 işletmeye 1100 adet damızlık koç projesi, bölgede üretilen sütün Gaziantep İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından değerinden alınmasını sağlayarak toplanan doğal sütün pastörize edilerek halka sağlıklı ve hijyenik olarak uygun fiyata ulaştırılabilmesi için süt, yoğurt ve Antep peynirinin satılacağı 15 adet donanımlı büfenin yapılması projelerinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye’de diğer İl ve Büyükşehir Belediyelerin Tarım ve Hayvancılığa ayırmış oldukları hatta ayırmamış oldukları cüzzi bütçeleri duyunca bir İlçe Belediyesi olan Şahinbey İlçe Belediyesinin 130 milyon TL'lik desteğini gönülden alkışlamak ve Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na tarım ve hayvancılığa, köylüye, çiftçiye, üreticiye vermiş olduğu destekler için teşekkür etmek düşüyor bizlere.