İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz toplantı salonunda aşı çalışmaları, Bakanlık veri tabanları ve hayvancılık desteklemeleri konusunda değerlendirme ve eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ve görevli veteriner sağlık personelleri katıldı.

Bilindiği gibi 2016 Yılında Hayvancılık Desteklemeleri; 2016/8791 sayılı "2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı" ve bu karara istinaden Bakanlık tarafından hazırlanan "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (2016/26) hükümlerine göre yapılacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, hayvan küpeleme ve güncelleme çalışmaları ile hayvancılık desteklemelerine değindi. Bu sene büyükbaş desteklemelerinin büyük bir kısmının buzağı desteklemesi üzerinde toplandığını, bu nedenle buzağıların küpelenerek kayıt altına alınması ile programlı aşılama çalışmalarının tamamlanmasının büyük önem kazandığını belirtti.

Daha sonra toplantı, Diyarbakır'da 2016 yılında yürütülmekte olan Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında uygulanan Sonbahar Şap aşılama kampanyası, koruyucu aşılama çalışmaları, Bakanlık tarafından yenilenen veri tabanları, hayvan hareketlerinin kontrolü ve hayvancılık desteklemeleri (Buzağı desteklemeleri, Atık desteklemeleri, Malak desteklemeleri) konularında konu uzmanlarınca çeşitli sunumlar yapıldı. Toplantı, soru-cevap faslı ve genel değerlendirmenin ardından tamamlandı.