Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yaralar alan, Adıyaman'da çiftçiye yüzde 90 hibe destekli yem kırma ve yem ezme makinesi desteği verildi.

Adıyaman'da büyük depremden sonra köylerde hayvancılık ve tarımsal faaliyetleri gerçekleştirecek imkânlar zorlu hale gelirken, ilde yaşanan afet sonrasında tarımsal altyapının hızlı bir şekilde güçlendirilmesi ciddi önem arz etmişti. 

620 ADET AĞIL VE AHIR YAPIMI İÇİN BRANDA TEMİN EDİLDİ

Adıyaman’da çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Adıyaman ve ilçelerinde destek verilecek ürünler belli oldu! Adıyaman’da çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Adıyaman ve ilçelerinde destek verilecek ürünler belli oldu!

Deprem sonrası hayvancılık altyapısının geliştirilmesi projesi kapsamında 78 adet yem kırma makinası, 78 adet yem ezme makinası, 620 adet hayvan ağıl ve ahır yapımı için branda temin edildi. Projenin toplam bütçesi 4 milyon 500 bin lira olup, 4 milyon 50 bin lirası (%90) GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hibe edildi. 

277 ÇİFTÇİYE BASINÇLI SULAMA SİSTEMİ EKİPMANI VERİLDİ

Diğer yandan Afet Bölgesi Tarımsal Sulama Projesi kapsamında 277 çiftçinin her birine 10 dekar alana yetecek miktarda basınçlı sulama sistemi ekipmanlı verilmişti. Projenin toplam bütçesi 11 milyon 634 bin lira olup, 9 milyon 500 bin lirası (%90) GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hibe edildi.