Depremlerden etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankasına olan düşük faizli kredi borçları 1 yıl ertelendi. Ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme dönemi süresince vadesinden itibaren faiz uygulanmayacak. Anapara toplamı 250 bin lira ve altında olan kişilerin kredileri ile ilgili erteleme işlemleri resen gerçekleştirilecek.

​06 Şubat 2023 Tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle 22 Şubat 2023 tarihli ve 32111 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6816 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı belirtilen şartları taşıyan çiftçilerin borçları ertelenedi.

Bugün çiftçiye hangi destekler ödenecek? Tarım Bakanlığı açıklama yaptı! Bugün çiftçiye hangi destekler ödenecek? Tarım Bakanlığı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Kararı belirtilen şartları taşıyan çiftçiler ;

  1. Kredi borçlarının anapara toplamı 250.000 TL ve altında olan kişilerin kredileri ile ilgili erteleme işlemleri, Banka veya TKK' ya müracaatına ve herhangi bir hasar tespiti yapılmasına gerek duyulmaksızın ilgisine göre Banka veya TKK tarafından resen gerçekleşecektir.
  2. Tanımlanan kredi borçlarının anapara toplamı 250.001 TL ve üzerinde olan, tarımsal ürünleri/varlıkları (ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, işletme tesisleri, ahırları, seralar vb.) en az %30 ve üzeri zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca hasar tespiti yapılan kişiler listesinde yer alan çiftçilerin erteleme taleplerinin değerlendirilmesi için ilgisine göre Banka veya TKK' ya müracaat etmeleri gerekmektedir.
  3. İlimiz genelinde borç erteleme talebinde bulunan çiftçilerin en geç 05/05/2023 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.