TARIMDAN HABER ÖZEL / İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde yeni bir skandal patlak verdi. Birliğin Yönetim Kurulu üyesi Erman Haran’ın üyeliği, seçimlerdeki usulsüzlükten dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri tarafından düşürülürken, seçimlerdeki usulsüzlükten dolayı genel kurul seçimlerinin iptali için açılan davada ise mahkeme davanın reddine karar verdi.

Tarım Kredi’de şimdi de çeltik kavuzu skandalı! 1500 ton çeltik kavuzu kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de çeltik kavuzu skandalı! 1500 ton çeltik kavuzu kayıp!

BİRLİK YÖNETİM KURULU SEÇİMLERDEKİ USULSÜZLÜĞÜ KABUL ETMİŞTİ!

Birlik yönetim kurulunun seçimlerdeki usulsüzlükleri kabul ederek Erman Haran’ın üyeliğini düşürürken, mahkemenin genel kurul kararının iptaline yönelik açılan davayı reddetmesi dikkat çekti.

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararının ardından İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, genel kurul seçimlerindeki usulsüzlükten dolayı yönetim kurulu üyeliği düşürülen Erman Haran’ın mahkeme kararını gerekçe göstererek, kendisi hakkında asılsız iftiralarda bulunulduğunu ancak mahkeme kararı ile bunların doğru olmadığının ortaya çıktığını ileri sürdü.

BİRLİK GENEL KURULU SEÇİMLERİNDE USULSÜZLÜK YAPILMADI İSE ERMAN HARAN’IN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

Genel kurul seçimlerindeki usulsüzlükten dolayı yönetim kurulu üyeliği düşürülen Erman Haran’ın, mahkeme kararını gerekçe göstererek, kendisi hakkında gündeme gelen iddiaları çürütmeye çalışması yaşanan çelişkiyi ortaya koyuyor.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada Erman Haran’ın şu ifadeleri dikkat çekti: “Bu gerçek dışı ve asılsız iftiralarla birliğimiz ve benim aleyhine, hiç hoş olmayan yöntemler kullanılarak; birlik seçiminin usulsüz yapılması nedeniyle genel kurul seçiminin iptali ve kayyım heyetinin atanması talebine ilişkin açılmış bulunan ilk dava İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2021/608 Esas sayılı dosyasında 11.10.2023 tarihinde karara bağlanmış ve Birlik aleyhine açılan bu davanın reddine karar verilmiştir.