Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından, veteriner hekimliği mesleğinin, hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenliği, halk sağlığı ve çevre sağlığı alanındaki görevleri, yetki ve sorumlulukları nedeniyle,  veteriner hekimlerin, belirlenmiş olan uluslararası kriterlere uygun olarak, öğretim kadrosu, laboratuvarları, hayvan hastanesi, uygulama çiftliği gibi alt yapıya sahip veteriner fakültelerinde eğitim almalarının gerekli olduğu her platformda ısrarla dile getirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir. 

Buna rağmen, her geçen gün, bu kriterlere sahip olmayan çok yetersiz veteriner fakülteleri açılarak, nerdeyse, AB ülkelerindeki toplam veteriner fakültesi sayısına ulaşılmıştır. 

Bunun sonucu, veteriner hekimler, yeterli hekimlik bilgilerine ulaşamadan mezun olmaktadırlar. Bu da, hayvan sağlığı ve halk sağlığı açısından çeşitli sorunların yaşanmasına neden olmaktadır.

Veteriner hekimlik eğitimi, 5 yıl süreli maliyeti yüksek bir eğitimdir. Bu kadar çok sayıda veteriner fakültesi açılması ülke menfaatleri açısından da uygun değildir. Yakın gelecekte, çok sayıda işsiz veteriner hekim ortaya çıkacaktır.
Bu yüzden Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve bağlı 56 Bölge ve il oda Başkanlıkları olarak haklı talebimizin kamuoyu ve ilgililer nezdinde dikkate alınması için 5 Ağustos 2019 tarihinden 5Eylül 2019 tarihine kadarki bir aylık sürede kurumsal logomuzu karartma kararı alınmıştı. Bu süre bu gün sona ermiş olup, bu konuda kararlı bir duruş gösteren Bölge ve İl Veteriner Hekimleri Oda Başkanlıklarımıza, mesleki kurum ve kuruluşlarımıza ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Eğitim kalitesi mesleğimizin geleceği açısından oldukça önem taşımaktadır.  Eğitim ve öğretime başlanabilmesi için Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı tarafından belirlenen asgari koşulların Veteriner Fakültelerini de kapsaması zaruret haline gelmiştir.

Bu koşullar sağlanıp eğitim kalitesi arttırılmadan, altyapı eksiklikleri ile yeni veteriner fakültelerinin açılmasına devam edildiği takdirde, farklı yöntemlerle mücadelemiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."