Tohum dağıtım organizasyonuna Göynük Kaymakamı Muhammet Serdar ERDOĞAN, AK Parti İl Başkanı Suat GÜNER, Göynük AK Parti Göynük İlçe Başkanı Mehmet DEMİRÖZ, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT, Göynük Ziraat Odası Başkanı İdris ARMAĞAN ve ayçiçeği yetiştiricisi üreticiler katıldı. Göynük Kaymakamı Muhammet Serdar ERDOĞAN; "İlçemizin tarımsal üretimde ön sıralarda yer almakla birlikte ağırlığı yağlık ayçiçeği oluşturmaktır. İlçemiz üreticilerine devletimizin sağladı imkan ile maliyeti yüksek tohumlara üreticilerimiz daha kolay ulaşım imkanı bulacaktır. Ayçiçeği tohumları yetiştiricilerimize hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu. 

AK Parti il Başkanı Suat GÜNER de "Devletimiz her koşulda çiftçilerimizin yanında olmuş, ihtiyaçlara göre üreticilerimizi desteklemiş ve desteklemeye devam etmektedir. Yağlık ayçiçeği tohumlarımız üreticilerimize hayırlı bereketli olsun" dedi.  

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKİM ALANI 20 BİN DEKARA ULAŞACAK

İl Müdürü İzzet MURAT yaptığı açıklamada; “İlçemizde 2000’li yılların başlarında ekilmeye başlanan Yağlık Ayçiçeği ekim alanı 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 18.000 dekarlara ulaşmıştır. 2021 yılında Yağlık Ayçiçeği ekim alanlarının dağıtımını yapacağımız yüzde 50 hibeli 800 paket tohum ile 20.000 dekarları geçmesini hedeflemekteyiz. Göynük ilçemizin iklim ve toprak yapısının Yağlık Ayçiçeği yetiştiriciliğine son derece uygun olması nedeniyle ortalama 250 Kg ve üzeri verimler beklemekteyiz.

Ayrıca aynı proje kapsamında 100 paket tohum Merkez, Mudurnu ve Seben ilçelerimize dağıtılarak buralarda da yaklaşık 2.500-3.000 dekar alanın ekimi ile toplamda 900 paket tohum ile ilimiz genelinde 22.500-23.000 dekar ekim hedeflenmektedir. 

FATİH METİN'E TEŞEKKÜR ETTİLER 

Amacımız üreticilerimizin en büyük girdilerinden biri olan tohumu uygun fiyata tedarik ederek bitkisel üretim miktarımızı arttırmaktır. Bu bağlamda sağladığı ek ödenek ile Bolu’lu çiftçilerimizin tohumluğa uygun fiyatlardan ulaşmasını temin eden Sayın Bakan Yardımcımız Fatih METİN Bey başta olmak üzere Sayın Valimiz Ahmet ÜMİT, değerli Bolu Milletvekillerimiz Sayın Arzu AYDIN ile Sayın Fehmi KÜPÇÜ, İl Özel İdaremize ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunarım” 

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşler için İl /İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri istendi.