Mersin Tarım ve Orman müdürlüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Anamur,Aydıncık,Bozyazı,Çamlıyayla,Erdemli,Gülnar,Mezitli,Mut,Silifke ,Tarsus ve Toroslar ilçelerinde belli kriterleri sağlayan üreticiye meyve sebze kurutma makinesi, üzüm sıkma makinesi hibe edecek.

haber metni görseli

Hibe oranı yüzde kaç ?

Başvuru sonunda hibe almaya hak kazanan üreticilere, proje bedelinin % 70’i Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinden hibe olarak verilecektir. Kalan %30’luk yararlanıcı katkısı (nakdi olarak) ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacaK.

Başvuru Süresi ne zaman ?

Başvuru Başlangıç Tarihi               : 24 Nisan 2023                 Saat       : 08:00

Başvuru Bitiş Tarihi                         : 05 Mayıs2023                 Saat       : 17:00

Nereden başvurabilirim ?

Başvurular ikametgâhların bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

Hibelere Kimler Başvuru Yapabilir?

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz!

Başvuru sahipleri “ Uygulama Bölgesi” bölümünde  EKK’ye tabi ilçelerin 600 metre ve üzeri rakıma sahip bağlı mahallelerde ikamet ediyor olmalı. Duyuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aylık asli ikametinin bu mahallelerde olduğunu gösteren ikamet belgesi (Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgisi) istenecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

En az 3 dekar tarımsal araziye sahip (hisseli veya kira) olmalıdır.

Başvuru sahiplerinin Bakanlığımızın güncel kayıt sistemlerinden ÇKS sistemine kaydı olmalıdır.

Projenin hedef grubu içerisinde yer almalıdır.

Başvuruyu Nasıl Yapabilirsiniz?

Proje bölgesinde ikamet ediyorsanız Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla ve Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek yatırım yapmak istediğiniz konu ile ilgili olan formları doldurup başvurunuzu yapınız.

Başvuru dosyasını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla ve Tarsus) şahsen teslim ediniz. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibinin sorumlu olduğunu unutmayın!  Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunu tespit edilmesi halinde başvurusu geçersiz sayılacaktır.