Günyüzü ilçesinde düzenlenen tohum teslim törenine İl Tarım ve Oman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve üreticiler katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan İl Müdürü Gümüş, şunları kaydetti: “Günyüzü ilçemizdeki çiftçilerimize sertifikalı buğday tohumluklarını Bakanlığımız ve Valiliğimizin destekleriyle dörtte bir fiyatına temin edip teslimini gerçekleştirdik. Desteklemelerden faydalanamayan çiftçimiz de, arazimiz de kalmayana kadar proje üretmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Devlet destekleriyle Günyüzü’ndeki çiftçilerimizde “gün yüzü” görüyor. 52 ton sertifikalı Reis buğday tohumunu Günyüzü ilçemizin 15 mahallesindeki 88 çiftçimize teslim ettik. Buğday tohumlarımızın tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Günyüzü ilçesinde 15 mahalleden 88 çiftçiye 1820 dekar araziye ekilmek üzere 52 ton buğday tohumunun üreticilere teslim edilmesi ile etkinlik sona erdi.

Eskişehir’de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması ve Atıl Araziler Buğday Tohumlarıyla Yeşerecek Projeleri kapsamında, toplamda 14 ilçemizde, 207 mahallemizde bulunan 1415 çiftçimiz eliyle 38 bin 828 dekar alana ekilmek üzere 698 ton buğday tohumu çiftçilerimize teslim edildi. Teslim edilen “reis” adlı buğday çeşidimiz Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen, Eskişehir toprağına ve iklimine tamamen uyumlu, yüksek verimli yerli ve milli buğday çeşidimizdir"