Tarım Kredi Kooperatifleri 3 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilirken, kuruma mevzuatlara aykırı bir şekilde atanan Genel Müdür, bu süre içinde deyim yerinde ise büyük bir servet elde etti. Çiftçinin sermayesi ile işletilen bir kurumda görev yapmasına rağmen aylık gelirini bir türlü açıklayamayan Genel Müdür Poyraz’ın, buradaki çekincesinin nedeni ortaya çıktı.

İRAN’DAKİ ŞİRKETTEN AYLIK 7 BİN EURA HUZUR HAKKI ÜCRETİ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Poyraz, 3 ayda bir ikramiye, yılda 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi, GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alıyor. Ancak Poyraz’ın asıl huzur hakkı ücretini GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu Razi şirketinden aldığı ortaya çıktı. RAZİ’den aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti olan Poyraz’ın aylık geliri milletvekili emekli maaşıyla birlikte 180 bin lirayı buluyor. Bu gelire yolluk, harcırah ve harcama kartları dahil değil.

SERMAYENİN ASIL SAHİBİ ÇİFTÇİ AMA SİSTEM ÇİFTÇİYE ÇALIŞMIYOR

Tarım Kredi’de genel müdür, 3 yılda çiftçinin sermayesi üzerinden büyük bir servet elde ederken, sermayenin asıl sahibi çiftçi ortaklara ise hiçbir şekilde kar payı dahi dağıtılmaması, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunda sistemin kimlere hizmet ettiğini acı bir şekilde ortaya koyuyor.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde, maaş, ikramiye, teşvik priminin dışında sadece Gübretaş’tan huzur hakkı ücreti aldığını beyan eden Genel Müdürün kamuoyunu yanılttığı ortay çıktı. Gübretaş’ın dışında iki yerden daha huzur hakkı ücreti alan Genel Müdürün aylık geliri, yolluk, harcırah ve harcama kartları hariç 180 bin lirayı buluyor.

SADECE İRAN’DAKİ RAZİ ŞİRKETİNDEN 7 BİN EURO HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yapan Fahrettin Poyraz, maaşının dışında sadece GÜBRETAŞ’tan huzur hakkı ücreti aldığını açıklamıştı. Ancak gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. GÜBRETAŞ’ın dışında Sosyal Yardımlaşma Vakfının ve İran’daki RAZİ şirketinin de yönetim kurulu başkanlığını yapan Poyraz’ın her iki yerden de huzur hakkı ücreti almasına rağmen buraları açıklamaması çiftçi kuruluşunda yaşanan astronomik maaş skandalını gözler önüne serdi. GÜBRETAŞ’ın İran’da yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ şirketinden aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti alan Poyraz’ın, maaş, ikramiye, teşvik primi ve 3 yerden aldığı huzur hakkı ücretleriyle birlikte sadece Tarım Kredi üzerinden aylık geliri 165 bin lirayı buluyor. Aynı zamanda milletvekili emekli maaşı da alan Poyraz’ın eline ayda net 180 bin lira geçiyor. Genel Müdür, sermayesi tamamen çiftçi ortaklarına ait Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden büyük bir servet elde ederken, çiftçi ortaklara ise hiçbir şekilde kar payı ödenmemesi sistemin kime hizmet ettiğini de gözler önüne seriyor.

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRE AYLIK 180 BİN LİRA GELİR!

Tarım Kredi Kooperatifleri, ülke tarımı ve çiftçiler için hayati önem taşımasına rağmen böylesine önemli bir kurum 3 yıldır, hukuksuz bir şekilde atanan Genel Müdür tarafından yönetiliyor. Hukuksuz bir şekilde yönetilmekle kalmayıp, Genel Müdür çiftçi gelirleri üzerinden büyük bir servet elde etti.

MİLLİ GAZETE 1.5 YIL ÖNCE BELGELERİYLE ORTAYA KOYDU AMA HUKUKSUZLUĞUN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ!

Tarım Kredi Kooperatiflerine mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılan Genel Müdür atamasını Milli Gazete, 1.5 yıl önce belgeleriyle ortaya koymasına rağmen, bu skandal atama ile ilgili hiçbir işlem yapılmayarak üstü örtüldü. Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Kredi Kooperatiflerinde denetim yetkisi bulunmasına rağmen, Bakanlığın denetçisi hukuksuz atamayla ilgili hiçbir inceleme dahi yapamadı.

KİMLER TARAFINDAN KORUNUYOR?

Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine mevzuatlara aykırı bir şekilde atandığı belgeleriyle sabit iken bu konuda kurum ve kuralların devre dışı bırakılması, ‘Kimler tarafından korunuyor?’ sorusunu gündeme getirirken, 1 milyon 100 bin ortağı olan Türkiye’nin en köklü çiftçi kuruluşunun 3 yıldır hukuksuz bir kişi tarafından yönetilmesi kurum tarihine büyük bir skandal olarak geçecek.

6 MİLYAR DOLARLIK ALTIN REZERVİ HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRE TESLİM!

Hukukçular, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 yıldır yapılan bütün işlemlerin hukuksuzluğuna dikkat çekerken, kurumun nasıl bir felakete sürüklendiğini göstermek için Gübretaş’ın 6 milyar dolarlık altın rezervini örnek gösteriyor. Tarım Kredi Kooperatiflerindeki görevinden dolayı Gübretaş’ta yönetim kurulu başkanlığını yapan Fahrettin Poyraz’ın altın rezervi ile ilgili attığı bütün imzaların tartışmalı olduğuna dikkat çekiliyor.

TARIM KREDİ’DEKİ HUKUKSUZLUK MAHKEMEYE TAŞINDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Kredi’de yaşanan hukuksuzlukla ilgili hiçbir inceleme ve soruşturma yaptırmazken, Tarım Kredi ortaklarından Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü, Tarım Kredi’deki hukuksuzlukla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK BİLE HUKUKSUZ ATAMA YOK DİYEMEDİ!

Poyraz’ın hukuksuz atamasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda, savcılık takipsizlik kararı verirken, savcılığın takipsizlik kararını esasa girmeden vermesi dikkat çekti. Hukukçular, savcılığın esasa girmeden karar vermesinin çiftçi ortağının haklılığını gösterirken elini de kuvvetlendiren bir karar olduğuna işaret ederken, çiftçi ortağı savcılığın kararına itiraz etti.

POYRAZ MİLLİ GAZETE İLE İLGİLİ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR

Poyraz’ın, kendisinin mevzuatlara aykırı atandığına yönelik Milli Gazete tarafından yapılan haberlere karşı açtığı bütün davaları kazandığını iddia ederek, gerçekleri çarpıtması da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında tamamen kurum mevzuatına dayanarak yaptığımız ‘1 milyon 100 bin çiftçiye hukuksuz atama!’ başlıklı manşet haberimizin içeriğiyle ilgili gazete ve haberi yapan muhabirimizle ilgili hiçbir suç duyurusunda dahi bulunamayan Poyraz, belli hakimlikler üzerinden aldırdığı toplu erişim engeli ve tekzip kararları ile kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili skandalın üstünü örtmeye çalışması manidar karşılanıyor.

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRÜN AYLIK GELİRİ 180 BİN LİRAYI BULUYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 yıldır kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde görev yapan Poyraz’ın, bu süre içinde büyük bir servet elde ettiği görülüyor. Çiftçinin sermayesi ile işletilen bir kurumda görev yapmasına rağmen aylık gelirini bir türlü açıklayamayan Poyraz’ın buradaki çekincesi de ortaya çıkmış oldu. Alınan bilgilere göre aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Poyraz, 3 ayda bir de maaş tutarında ikramiye alıyor. 4 ikramiyenin dışında yılda 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi alan Poyraz, GÜBRETAŞ ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alıyor.

POYRAZ’IN ASIL GİZEMLİ GELİRİ İRAN’DAKİ ŞİRKETTEN!

Bütün bu gelirlerinin yanında GÜBRETAŞ’ın İran’da yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını Poyraz’ın aylık 7 bin Euro’da buradan huzur hakkı ücreti aldığı ortaya çıktı. Aynı zamanda milletvekili emekli maaşı alan Poyraz’ın aylık geliri, yolluk, harcırah ve harcama kartları hariç 180 bin lirayı buluyor.

GÜBRETAŞ’I AÇIKLADI ANCAK RAZİ VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINI AÇIKLAMADI!

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde aldığı huzur hakkı ücretleriyle ilgili açıklama yapan Poyraz, sadece Gübretaş’tan huzur hakkı ücreti aldığını söylemişti. Buna da kurum mevzuatını gerekçe göstermişti. Ancak Poyraz’ın kurum mevzuatına girmeyen Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile RAZİ’den aldığı huzur hakkı ücretlerini açıklamayarak kamuoyundan gizlemesi dikkat çekmişti.

SERMAYENİN ASIL SAHİBİ ÇİFTÇİYE TEK BİR KURUŞ KAR PAYI DAĞITILMIYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde, hukuksuz genel müdür 3 yılda aldığı yüksek maaş, ikramiye, teşvik primleri ve huzur hakkı ücretleri ile tam bir servet elde ederken, sermayenin asıl sahibi olan çiftçi ortaklara ise bir kuruş bile kar payının ödenmemesi, Tarım Kredi’de sistemin kime hizmet ettiğini acı bir şekilde gözler önüne seriyor.