TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarımdan Haber'de 18 Mayıs'ta yayınlanan 'Çiftçinin gübresinden altın çıktı' başlıklı habere GÜBRETAŞ'ın talebi üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. GÜBRETAŞ'ın haberde gündeme gelen iddiaları yalanlamak yerine erişim engeli talebi ile mahkemeye başvurması manidar bulundu. 

Buğdayda yüzde 15 ithalat kararı hububat fiyatlarını nasıl etkileyecek? Mısırda ithalat vergisi düşürülecek mi? Buğdayda yüzde 15 ithalat kararı hububat fiyatlarını nasıl etkileyecek? Mısırda ithalat vergisi düşürülecek mi?

BU HABERDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ OLDU?

"Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri ile GÜBRETAŞ arasında hiçbir rekabet ortamı sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesinden dolayı en pahalı gübreyi Tarım Kredi üzerinden kullanırken, GÜBRETAŞ hisselerinden dolayı da birileri 8 ayda deyim yerinde ise köşeyi döndü. GÜBRETAŞ hisseleri, altın madeni hikayesinden dolayı 8 ayda 2.5 TL’den 20 TL’ye kadar çıkarken, Bursa’da özel okulları bulunan bir eğitimci, GÜBRETAŞ’ın halka açık hisselerinin yaklaşık yüzde 50’sini topladı. Tarım Kredi ve GÜBRETAŞ üst düzey yöneticilerinin de bu süre içinde kendilerine ve yakınlarına hisse aldırdıkları iddia ediliyor. Üretmek için çırpınan çiftçi, tarlada pahalı gübre kullanırken, para sahiplerinin çiftçinin GÜBRE şirketi üzerinden büyük paralar kazanması tam Türkiyelik bir manzarayı gözler önüne seriyor."  

Tarımdan Haber'de 18 Mayıs'ta yayınlanan ve kısa sürede 250 bin kişi tarafından okunan; 'Çiftçinin gübresinden altın çıktı' haberine yönelik dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Haberdeki iddialara yönelik kamuoyuna sağlıklı bir açıklama yapılmazken, GÜBRETAŞ, 'kişilik haklarının ihlal edildiği' gerekçesiyle erişim engeli talebi ile mahkemeye başvurdu. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de heber içeriğinde kişilik haklarını ihlal eden bir unsur olmamasına rağmen başvuruyu kabul ederek habere erişim engeli kararı verdi. GÜBRETAŞ'ın başvurusu ve mahkemenin de bu başvuruyu kabul etmesi dikkat çekerken, "Söz konusu haberde gündeme gelen iddialardan kimler neden rahatsız oldu? sorusunu gündeme getirdi.

HİSSE İDDİALARI CEVAPSIZ KALDI!

Bilindiği üzere Gübretaş hisseleri geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 2.5 TL iken, Bilecik Sögüt’teki altın madeni sahasıyla ilgili Koza Altın İşletmeleri ile devam eden mahkemenin kazanılmasıyla birlikte hisse fiyatları 8 ay içinde 8 kat artarak 20 TL’ye kadar çıkmıştı. Tarım Kredi Kooparetifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticileri ile Gübretaş üst düzey yöneticilerinin de mahkemenin kazanılmasıyla birlikte kendilerinin ve yakınlarına da hisse aldırdıkları iddiaları gündeme gelmişti. İnsider trading suçunun işlenip işlenmediği bilinmezken, Tarım Kredi Kooperatifleri ve GÜBRETAŞ tarafından iddiaları yalanlamaya yönelik kamuoyuna bir açıklama yapılmaması anlamlı bulunuyor.

YALANLAMAK YERİNE KARA PROPAGANDA DEDİLER!

GÜBRETAŞ'ın sözkonusu habere yönelik Tarımdan Haber'e noter kanalıyla gönderdiği açıklamada, Tarım Kredi ile Gübretaş üst düzey yöneticilerinin hisse aldıkları yönündeki iddialara 'kara propaganda' nitelendirilmesinde bulunularak cevap verilmemişti. Söz konusu açıklamada şunlar kaydedilmişti: “Müvekkilimiz bilgi paylaşımı ve yatırımcısını doğru yönlendirme hususunda oldukça şeffaf bir politika izlemekte iken, müvekkil ve onun yetkilileri hakkında gazeteniz tarafından yapılan bu gerçek dışı ve kötü niyetli haber müvekkilimize zarar vermiştir. Müvekkil ve Tarım kredi yetkilileri tarafından hisse alımı yapıldığı yönündeki kara propaganda ise Türk Ceza Kanunu kapsamında iftira suçunu oluşturmaktadır