Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya köyünden bir çiftçi, Tarımdan Haber'e mail gönderdi. Çifti mailinde feryat ediyor. İşte çiftçinin feryadı: "İyi günler ben koca bir kasabanın sesi olmak için size yazıyorum. Aksaray / Eskil ilçesi Eşmekaya kasabından.

TARIM KREDİ BORÇLARI YÜZÜNDEN HUZUR KALMADI!

Kasabamızda Tarım Kredi borçları yüzünden huzur kalmadı. Evine icra gelmeyen, arabası traktörü, tarlası rehin olmayan yok. Kasaba halkı birbirine kefil olduğu için herkes borçlu. Toplam borcun yaklaşık 27 trilyon olduğu tahmin ediliyor.

Bu borçlar ödenemez hale geldi. İnsanlar kavgalı, dargın yakında şeker pancarı paraları ödenecek ama çok az kişi parasını alabilecek. Çünkü kefil olduğu kişiler borçlarını ödeyemez halde.

BİZ DEVLETİMİZDEN AF İSTEMİYORUZ!

Biz devletimizden af istemiyoruz, beş yıl eşit taksitler halinde borcumuzu ödeyelim, bize devletimiz kolaylık sağlasın, yapılandırma getirsin. Gelin kahvehanelere, halka ve belediye başkanı Tayfur Başkan'a durumu sorun.

İCRALIK-HACİZLİK KASABA OLDUK!

Eşmekaya kasabamız içler acısı halde. Biz icralık, hacizli bir kasaba olduk. Bundan iki yıl önce Eşmekaya Tarım Kredi kooperatifi alanında Türkiye birincisi oldu. İbrahim Altan Müdürdü 29.07.2015 yılında Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş ödül verdi.

Şuan o müdür açığa alınmış yerine gelen müdür de onun arkadaşı. Halk koca bir çıkmazda. Lütfen sesimiz olun. Bize devletimiz yardımcı olsun. Beş yıl eşit taksitler halinde borcumuzu ödeyelim. Siz de yardımcı olmazsanız bu olayı haber yapmazsanız çok kötü şeyler olmasından korkuyorum. Her gün kavga serzeniş lütfen…