Niğde üreticisini desteklemek ve yeni alternatif ürün desenini Niğde geneline yaymak amacıyla, T.C Niğde Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Niğde ili Bor ilçesi Bayat köyünde çilek fidesi dağıtımı yapıldı. Çilek fidelerinin tedariki, Niğde Tarım Kredi Kooperatifi'nce gerçekleştirildi.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Müdürü Fatih Zekeriya Yerlikaya, Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Kasal, Bölge Birliği Kontrolörü Hakan Yıldırım, Niğde Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Sağ ve çiftçiler katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç çilek fidesi dağıtımı ve dikimi programında yapmış olduğu konuşmada, Emen ovası olarak bilinen bu toprakların son yıllarda ihmal edildiğini ancak tekrar kendine gelmeye başladığını ve yüksek getirisi olan alternatif tarım ürünleriyle tanıştığını belirtti. Çileğin Niğde'de marka olmaya başladığını ve diğer tarım ürünlerine göre 20 kat gelir getirdiğinin son iki yılda görüldüğünü kaydeden Kılıç; “Bu yıl 900 bin fidan Özel İdareden talep edildi. Gerçekleştirdiğimiz bu tür projeler halkımızı zenginleştirdi. İl Özel İdaresi'nin desteği ile yapılan bu projede, Tarım Kredi Kooperatiflerinin taleplerimizi en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde yerine getirmesi nedeniyle, başta Bölge Müdürü Fatih Zekeriya Yerlikaya olmak üzere emeği geçen tüm Tarım Kredi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ve çok sayıda bürokratın katıldığı program, çiftçilere ücretsiz çilek fidanı dağıtımı ve Vali Necmeddin Kılıç ile Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu' nun fide dikmeleri ile sona erdi.