Karşılaştıkları sorunları Bayraktar ile paylaşan çiftçiler, acilen borç yapılandırılmasına ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Birinci önceliklerinin borç ertelemesi ve yapılandırılması olduğunu vurgulayan çiftçiler, bazı kişilerin 7 yıldır üst üste yaşanan afetler nedeniyle ertelenen borçları bulunduğuna, bunları bir hasat sezonunda ödeyebilmelerine imkan olmadığına dikkati çektiler.

Elektrik fiyatlarının aşırı arttığını, çok sayıda çiftçinin elektrik parasını ödeyemediği için elektriklerinin zaman zaman kesildiğini bildiren çiftçiler, elektrik paralarının hasat dönemlerine göre saptanması, elektrik borçlarının tarımsal desteklerden kesilmesi uygulamasına son verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Çiftçiler, kesilen elektriklerin sayaçlarının iptal edildiğini, tekrar açmak için büyük paralar ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, aboneliği iptal edilen çiftçilerin sorunlarının çözülmesini talep ettiler.

İlçede, toplulaştırmada sorunlar bulunduğunu, ÇKS oranının ilçede yüzde 30’larda kaldığını belirten çiftçiler, hisseli parsellere ve altyapıya dikkat edilerek toplulaştırma yapılması, ÇKS’deki sorunların çözülmesini istediler.

Münavebe sisteminde de sıkıntılar bulunduğunu bildiren çiftçiler, bazı alanlarda bir ürün dışında hiçbir ürün yetişmediğini, hisseli parsellerde bir hisse alanında bile münavebeye uyulmazsa tüm hissedarların desteğinin kesildiğini vurgulayarak bu sorunların çözümünü istediler.

Genel Başkan Bayraktar, bu konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

Çiftçilerle toplantıya TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Eyyup Elmalı ve Ankara Ziraat Odası Başkanları da katıldı.