Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Ağcakent köyünde ikamet eden Ebru Demir'in (22), 2016 yılında genç çiftçi projesinden 40 koyun hak kazanmasına rağmen, hayvanların kendisine verilmediği ortaya çıktı. Bu durumu bu yıl öğrenen Ebru Demir, Musabeyli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne yaptığı müracaatlardan da bir sonuç alamadı.

Ortaya çıkan bu skandal, Kilis'te genç çiftçi projesinde hak sahiplerine yönelik soru işaretlerini gündeme getirdi. Ebru Demir'in almaya hak kazandığı halde verilmeyen 40 koyunun kime verildiği ise bilinmiyor.

SİSTEMSEL HATA DENİLEREK SKANDAL GEÇİŞTİRİLDİ!

Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza! Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza!

Ebru Demir'in eşi Mehmet Demir, Tarımdan Haber'e yaptığı açıklamada, 2016 yılında eşinin yaptığı başvuruda kendilerine kazanamadıkları yönünde bilgi verildiğini belirterek, 2017 ve 2018'de yaptıkları başvuruların da reddedildiğini söyledi. Reddedilme gerekçesini de bu yıl öğrendiklerini söyleyen Demir, şunları kaydetti: “2016 yılında yapılan başvuruda eşime hayvan çıkmış görünüyor. Bu hayvanları da sistemde almadığımız göründüğü için 2017 ve 2018 başvurularımız reddedilmiş. Bizde bunu bu yıl öğrendik. İl ve ilçe müdürlüğünden bugüne kadar bize bir şey söyleyen olmadı. Hakkımızı aramak istediğimizde de bize 'sistemsel bir hatadan kaynaklanmış üstüne gitmeyin' diyerek geçiştirdiler. Ama hakkımızı sonuna kadar arayacağım. Bile bile hakkımızı yemişler"

Mehmet-Ebru Demir çiftçinin yaşadıkları, genç çiftçi projesinde hak sahiplerine hayvanların nasıl dağıtıldığı sorularını gündeme getirdi.