Söz konusu kurs, İl Müdürlüğü öğreticileri tarafından 23 gün, 184 saat olmak üzere üretim teknikleri, toprak hazırlığı, gübreleme, kültürel bakım, bitki zararlıları, mücadele yöntemleri konularında teorik ve pratik olarak devam ediyor.

Kursu ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN kursiyerlere hitaben yapmış olduğu konuşmada; “Bakanlığımız, Ziraat Odaları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlenen fasulye yetiştiriciliği kursuna iştirak eden 21 bayan kursiyerimiz 23 iş günü içerisinde başta fasulye yetiştiriciliği olmak üzere, tarımsal faaliyetler ile ilgili konularda teknik elemanlarımız tarafından bilgilendirilecekler. Kursumuza ciddi manada katılım var. Kursumuzda kursiyerlerimize günlük 20 TL kurs ücreti ödeniyor. Bizler de kurslarımızın siz katılımcılara kazandırdığı bilgiler üzerinde duruyoruz. Almış olduğunuz kurslar, bugüne kadar yanlış yaptığınız tarımsal faaliyetlerin bir kısmında bile düzelmeye sebep olsa bizlerin amacımıza ulaştığını gösterir" dedi.

İl Müdürü Turan KARAHAN, düzenlenen kurslar bittikten sonra da kursiyerler ile irtibatı kesmeden sürekli işbirliği içerisinde olacaklarını, kursiyerlerin bundan sonra yapacağı tarımsal faaliyetler de de teknik elemanlarımız tarafından destek verileceğini söyleyerek kursiyerlere teşekkür etti.