CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tarım Kredi Kooperatiflerinde çiftçiyie uygulanan faiz konusunda eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Şimdi benim de şu soruyu sorma hakkım var; 'Faizleri indireceğim' diyorsun? Kimin faizini indiriyorsun? Çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi?" dedi. 

FAİZİ İNDİRDİYSEN BU REZALET NEDİR?

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı köyünden İbrahim Kaya isimli vatandaşın Tarım Kredi Kooperatifinden aldığı mazot ve gübrenin borcunu ödemek için bankadan çektiği krediyle borcunu yapılandırmak için gittiği Ankara'da kaldığı otelde yakalanarak "taahüdü ihlal" suçuyla tutuklandığını belirten CHP lideri, avukatların devreye girmesiyle Kaya'nın cezaevinden çıktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, İbrahim Kaya'nın sözlerini kürsüden şu şekilde aktardı:

"Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta..' (Şimdi benim de şu soruyu sorma hakkım var; 'Faizleri indireceğim' diyorsun? Kimin faizini indiriyorsun? Çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi? Yok. Yüzde 71 faiz. Nasıl ödeyecek bu adam? Bir de çıkıyor 'Ben faize karşıyım...' Peki bu ne? Tarım Kredi Kooperatifinde, Esnaf Kefelet Kooperatifinde olanlar ne kadar aylık alıyorlar, kaç yerden ayılık alıyorlar acaba?) Benim gibi binlerce çiftçi haciz kıskacında faiz terörü ile başabaş bırakıldı. Yetkili mercilerde bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz.' İbrahim Kaya adına söylüyorum; Sen faize karşıysan, çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim. Silmiyorsun 'faizi indirdim' diyorsun. hangi faizi? İndirdiysen bu rezalet nedir?