TARIMDAN HABER ÖZEL / TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 4.’ncü maddesi kabul edilirken, 2024 yılından itibaren tarımsal destekleme ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirleyeceği yeni kayıt sistemi esas alınacak. 

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DEĞİŞİKLİĞE DESTEK VERMİŞTİ!

Çiftçi buğday ve arpa alım fiyatını nasıl karşıladı? TZOB sessiz kalırken tepki çiftçiden geldi! Çiftçi buğday ve arpa alım fiyatını nasıl karşıladı? TZOB sessiz kalırken tepki çiftçiden geldi!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ÇKS’de yapılacak bu değişikliği desteklediklerini belirterek, “Çiftçimizi tarımda tutun, bu yüzden de ÇKS yerine TÜKAS veri tabanını kullanın. Çünkü çiftçinin yüzde 60’ı ÇKS’ye kayıtlı. Bu çok düşük bir oran. TÜKAS ise çok geniş bir çiftçi sayısını içine alıyor. Aradığınız kayıtlar, gözünüzün önünde” değerlendirmesinde bulunmuştu. 

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ CENGİZ GÖKÇEL İSE HÜKÜMETİN DEĞİŞİKLİĞİ ZİRAAT ODALARINI CEZALANDIRMAK İÇİN YAPTIĞINI İDDİA ETTİ!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise Aygun’un tam aksine tarımsal destekleme ödemelerinde ÇKS yerine yeni kayıt sistemine geçilecek olmasına tepki göstererek, hükümetin bunu Ziraat Odalarını cezalandırmak için yaptığını iddia etti. Gökçel’in bu açıklaması şaşkınlıkla karşılanırken, çiftçinin de tepkisini çekti. Gökçel’in açıklamasına ziraat odalarının destek vermesi de manidar bulundu. 

ÇİFTÇİNİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ ZİRAAT ODALARI CHP'Lİ GÖKÇEL SAHİP ÇIKTI!

Mevcut yönetimden dolayı Ziraat Odaları Birliği, çiftçinin en çok tepki gösterdiği kurumların başında gelirken, çiftçinin bu tepkisi bilindiği halde Gökçel’in TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’a ve yönetimine sahip çıkması  dikkat çekti. Gökçel, "Ziraat odaları anayasal bir kuruluş ve çiftçinin kanunla kurulmuş tek örgütü... AKP, arka bahçesi yapamadığı için ziraat odalarını bu kanunla cezalandırmak istiyorsunuz!"