Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş’ın Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceği iddialarına yönelik bir açıklama yapıldı. Cengiz Holding tarafından yapılan açıklamada; “Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. 

Cengiz Holding, Gübretaş’ın Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının devredileceği iddialarına yönelik kısa bir açıklama yaptı. Yapılan kısa açıklamada şunlar kaydedildi: “Milli Gazete Yazarı Sadettin İnan’ın, 9 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan, ‘Tarım Kredi’de Altın Sessizliği’ başlıklı köşe yazısında geçen, ‘Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki Gübretaş’a ait olan Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceği’ iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Cengiz Holding'in, iddia edilen devir süreciyle ilgisi bulunmamaktadır” 

Diğer taraftan halka açık GÜBRETAŞ’ın ise söz konusu bu iddialarla ilgili kamuoyuna ve KAP’a bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti. 

CENGİZ HOLDİNG İDDİASI ANKARA’NIN DERİN KULİSLERİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Bilindiği üzere GÜBRETAŞ’ın Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahası Türkiye’nin en değerli maden sahalarından gösterilirken, söz konusu altının bizzat GÜBRETAŞ tarafından çıkarılmasına karar verilerek maden şirketi kurulmuştu. Ancak son dönemde Ankara’nın derin kulislerinde altın madeni sahasının rödovans sözleşmesi kapsamında Cengiz Holding’e devredileceğine yönelik iddialar Tarım Kredi Kooperatiflerinde infiale neden olmuştu. Milli Gazete’nin gündeme getirdiği haberdeki iddiaların Cengiz Holding tarafından yalanlanması çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinde olumlu karşılandı. 

FAHRETTİN POYRAZ VE ADNAN YÜCE’DE MİLYONLUK HİSSE VURGUNU SESSİZLİĞİ!

Diğer yandan Fahrettin Poyraz döneminde altın hikayesinden dolayı Gübretaş’ın hisseleri 1.5 yıl gibi kısa sürede (2019-2020’de) 2.5 liradan 90 liraya çıkarken, bu yükselişte içeriden alınan bilgilerin de etkisiyle İris Akademi’nin ortaklarından Adnan Yüce’nin büyük bir servet elde ettiği iddialarının üzerine gidilmemesi ise dikkat çekiyor. Görevden alınan Fahrettin Poyraz’ın İris Akademi ile olan gizemli ilişkileri Adnan Yüce’nin Gübretaş hisseleri üzerinden yaptığı büyük vurgunu daha anlamlı hale getirirken, Milli Gazete’nin gündeme getirdiği söz konusu bu iddialarla ilgili olarak Fahrettin Poyraz ve Adnan Yüce’nin bırakın kamuoyuna bir açıklama yapmayı, bu ağır iddialarla ilgili hiçbir suç duyurusunda bulunmamaları yaşanan sessizliği daha manidar hale getiriyor.