Burdur Tarım ve Orman Müdürlüğü, kadın çiftçilere yönelik bir proje başlattı. "Burdur İlinde Kadın Çiftçilerimiz Eliyle Arı Yetiştiriciliğinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması" adlı projenin açılış toplantısı, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet TUĞRUL, Şube/İlçe Müdürleri, proje yürütücüsü personel ve kadın çiftçilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Her yetiştiriciye 24'er adet modern arılı kovan verilecek.

Proje kapsamında, 11 ilçede 11 lokasyonda 11 yetiştirici ile çalışmalar yürütülecek. Her yetiştiriciye 24'er adet modern arılı kovan verilecek. Proje, kadın çiftçilerimiz vasıtasıyla arıcılık faaliyetlerini geliştirip, yaygınlaştırarak İlimize istihdam sağlanması, verimliliğin artırılması, tarımsal üretimin ekonomik olarak yapılması, modern tarım tekniklerinin çiftçilere benimsetilmesi, çiftçilerin kapasitesinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor.

''Burdur İlinde Kadın Çiftçilerimiz Eliyle Arı Yetiştiriciliğinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması" projesi açılış toplantısı 09 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı

Proje kapsamında verilen eğitimler ise genel arı yetiştiriciliği, arı hastalık ve zararlıları ile ilgili olarak uygulanacak. Proje koordinatörü Veteriner Hekim Mustafa AKTAŞ tarafından verilen eğitimler, uygulamalı olarak devam edecek.

Toplam bütçesi 800.000,00 ₺ olan projeye, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğümüz tarafından %75 destek sağlandı. Proje yararlanıcıları %25 oranında yerel katkı sağlayacaklar.

Projenin, kadın çiftçilerimize tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını takip eden süreçte kooperatif veya sözleşmeli üreticilik yapılarak; katma değerli arı ürünlerinin satışı için çalışmalar yapılacak.

resim_md_16551930911495826041

Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor! Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor!

Proje kapsamında neler gerçekleştirilecek ?

Proje; 11 İlçede, 11 lokasyonda, 11 adet yetiştirici ile yapılacak. Projenin koordinasyonu ve takibi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak. Her yetiştiriciye 24'er adet Langstroth tipi modern arılı kovan verilecektir. Kovanlar ana arılı, en az 3 çerçevesi yavrulu, 2 çerçevesi ballı ve polenli olmak üzere 5 çerçeveli arı kolonisinden (arı ailesi) oluşacaktır. Alım ihalesi tamamlanan arılı kovanların teslimi mayıs ayı içerisinde yapılacaktır.